i5 1235U nasıl?

volkantipi

Megapat
Merhaba,

İş yerine genelde i5 1135G7 Thinkpad aldırıyordum. Güncel durumda i5 1235U modeli var. U işlemci başımızı ağrıtır mı ileride? Başka alternatif de yok.

Konu için zaman geçmiş ancak yazayım dedim. Şirket bilgisayarım Thinkpad E15 gen2 i5 1135G7 idi. Birime yeni personel alınınca yenileyim dedim, gen4 1235u işlemcili NVIDIA GPU'lu modelden aldırdım. Ne yalan söyleyeyim pişman oldum. Aşırı yüklü Excel dosyalarım mevcut, 1135G7 de hiç zorlanmadan kullanırken 1235u sayıyaçevir işleminde tıkanıp kalıyor. İşlemci sürekli Power ve thermalden dolayı güç kestiği için kesikli bir çalışması var. Turbo'da iken çok güzel işlem gücü var ancak Turbo'da throttling öncesi 3-5 saniye bu gücü alabiliyorum. Görselde dalgalı kısım bu durumu gösteriyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230426_091650_Photos.png
    Screenshot_20230426_091650_Photos.png
    752,3 KB · Görüntüleme: 539
Son düzenleme:
Konu için zaman geçmiş ancak yazayım dedim. Şirket bilgisayarım Thinkpad E15 gen2 i5 1135G7 idi. Birime yeni personel alınınca yenileyim dedim, gen4 1235u işlemcili NVIDIA GPU'lu modelden aldırdım. Ne yalan söyleyeyim pişman oldum. Aşırı yüklü Excel dosyalarım mevcut, 1135G7 de hiç zorlanmadan kullanırken 1235u sayıyaçevir işleminde tıkanıp kalıyor. İşlemci sürekli Power ve thermalden dolayı güç kestiği için kesikli bir çalışması var. Turbo'da iken çok güzel işlem gücü var ancak Turbo'da throttling öncesi 3-5 saniye bu gücü alabiliyorum. Görselde dalgalı kısım bu durumu gösteriyor.
Bilgi için teşekkürler. Aslında excel için farklı bilgisayar aldırıyordum. Günlük office kullanıcıları için sordum daha çok.

Hocam selam konuyu hortlatmış olacağım şimdiden kusura bakmayın fakat aklıma takılan bir soru var yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. Yazılım odaklı bir bilgisayar alacağım ve işlemci konusunda kararsız kaldım i5 1135G7 veya 1155G7'li bir bilgisayar almak mı daha mantıklı olur yoksa i3 1215U ve i5 1235U mu? Ryzen serisi de alabilirim mantıklı ise

Hocam selam konuyu hortlatmış olacağım şimdiden kusura bakmayın fakat aklıma takılan bir soru var yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. Yazılım odaklı bir bilgisayar alacağım ve işlemci konusunda kararsız kaldım i5 1135G7 veya 1155G7'li bir bilgisayar almak mı daha mantıklı olur yoksa i3 1215U ve i5 1235U mu? Ryzen serisi de alabilirim mantıklı ise
Açıkçası o işlemcilerin detaylarını bilmiyorum şu anda i7 kullanıyorum. Ama 1135g7 ve 1235u arası nangisi derseniz 1135g7 bence daha kullankşlı. Ancak bunların hepsi eski işlemciler. 2. El almayacaksanız yeni nesillere bakın.

Açıkçası o işlemcilerin detaylarını bilmiyorum şu anda i7 kullanıyorum. Ama 1135G7 ve 1235u arası nangisi derseniz 1135G7 bence daha kullankşlı. Ancak bunların hepsi eski işlemciler. 2. El almayacaksanız yeni nesillere bakın.

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle hocam, bütçem 10 bin TL ile 15 bin TL arasında o yüzden maksimum bu işlemcilere çıkabiliyorum. Aklımda u serisi bir işlemci almak var aslında ( Ryzen u seriside olabilir ) batarya süresinden dolayı ama bu sefer de kod yazarken ileride işlem gücü sıkıntısı çekecekmişim gibi geliyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı