i5 12400 sistem geç açılıyor

Cengg

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB
İşlemci
i5 12400
Selamünaleyküm bende sistem var, 550 watt PC güç düğmesine basınca gec acılıyor, boot ayarları guzel. BIOS'tan her şeye baktım normal. Windows 11 gectım yok, 10'a gectım yok. PC gec acılıyor, ne yapmam lazım? PSU'dan olabılır mi? Ben SSD'de baktım sağlıklı her şey normal ama gec acılıyor sıstem. 25 sanıye falan sürüyor anakart BIOSTAR.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Cengg başlangıçta açılan uygulamaların boş olanlarını kapatmayı deneyin.

kapatıyorum yıne aynı hocam sonra yenıden başlatıyorum sonra bakıyorum 7 sanıyede başlamış Windows ama bunu sadece ilk açılışta yapıyor ve bana göre sinir bozucu

UEFI mi kullanıyorsunuz? Windows ayarlarından hızlı başlatma açık mı?
BIOS Fast boot ayarlarınızı paylaşın.

UEFI kullanıyor muyum bilmiyorum bott ayarlarını paylaşacağım hızlı başlatma nasıl aktif ediliyor? Anakart BIOSTAR H610MH.

UEFI mi kullanıyorsunuz? Windows ayarlarından hızlı başlatma açık mı?
BIOS Fast boot ayarlarınızı paylaşın.

@Yusuf Can hocam bu sekılde.

Dosya Ekleri

• IMG_20230524_023421.jpg
    IMG_20230524_023421.jpg
    470,5 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20230524_023402.jpg
    IMG_20230524_023402.jpg
    130,2 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Bilgisayarınızı açtığınızda açılma ekranında Windows logosu mu yoksa anakart markanızın logusunu mu görüyorsunuz?

Windows + R ile Çalıştır'ı açın ve msinfo32 yazıp Enter'a basın.
Açılan pencerede BIOS Modu yazan yerde ne yazıyor?

Bilgisayarınızı açtığınızda açılma ekranında Windows logosu mu yoksa anakart markanızın logusunu mu görüyorsunuz?

Windows + R ile Çalıştır'ı açın ve msinfo32 yazıp Enter'a basın.
Açılan pencerede BIOS Modu yazan yerde ne yazıyor?
Bios modu UEFI yazıyor anakartın logosunu görüyorum

Bu verilere tam güvenmeyin. Crystal disk ile benchmark yapabilirsiniz kesin sonuç için.

Oradanda baktım oda sağlıklı dedi sıkınıtı yok yazmasında falan sıstemı yenı topladım daha once başka sistemde aynı SSD ve HDD kulandım sıkıntı yoktu.

Bilgisayarım > özellikler > gelişmiş sistem ayarlarında hızlı başlat seçeneği aktif mi?

Şu an çalışma bilgisayarımda olduğum için tam tarif edemiyorum. Ortalama ne kadar sürede açılıyor.

Ortalama 30 25 sanıye falan sürüyor.

Bilgisayarım > özellikler > gelişmiş sistem ayarlarında hızlı başlat seçeneği aktif mi?

Şu an çalışma bilgisayarımda olduğum için tam tarif edemiyorum. Ortalama ne kadar sürede açılıyor.

Hızlı başlatma göremedim orada maalesef bulamadım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı