Merhaba anakartım MSI B660M bomber işlemcim i5 12400 undervoltage yapmak istiyorum çünkü oynadığım For Honor isimli oyunda min ayarlarda 100 dereceyi gördüm işlemcide. Yardım eder misiniz?
Ben de macunu düzgün sürülmüş aynı işlemciyle böyle işlemci ağırlıklı render yaparken 100 dereceyi buluyor. Stok fan yetersiz kalıyor hocam aynı durum bende de var.
Merhaba anakartım MSI B660M bomber işlemcim i5 12400 undervoltage yapmak istiyorum çünkü oynadığım For Honor isimli oyunda min ayarlarda 100 dereceyi gördüm işlemcide. Yardım eder misiniz?
Stock soğutucu kullanmayın lütfen. Undervolt için ise :
İlk başta prime95 ve hwinfo64 yükleyin. Hwinfo'yu açıp core voltage kısmına bakın. Prime 95'i çalıştırdıktan sonra voltage kısmı ne kadar buraya yazar mısınız? 5-10 saniye çalıştırmanız yeterli. Gelen max voltajı öğrendikten sonra BIOS'a girip yavaş yavaş azaltıcağız.
İşlemciniz aşırı ısındığından dolayı tık diye kapanıyorsa stres testinde internetten bakabilirim ancak sizin denemeniz daha doğru.
Hocam etiketlemediğinz için mesajı göremedim, kusura bakmayın. Evet, CPU-Z üzerinden de olur. İşlemciyi yüke sokup bir test edin bakalım max kaç V görecek. Ondan sonra yavaş yavaş -10 -10 azaltırız.