i5 12400F 3060 Ti sistem yükseltme önerisi

Bütçe
20000

Powerlife

Decapat
Daha fazla  
Dostlar selam. Geçen sene topladığım bilgisayarımı yükseltmek istiyorum sizce nasıl modifikasyonlar yapabilirim?
Nakit verebileceğim bütçe 20.000TL civarında ancak çıkan eski parçayı da satarsam otomatik olarak bu bütçe artmış oluyor.

Sistemim:
Anakart: ASUS Prime B660M-K D4 soket 1700 5333MHz M.2
Kasa: DeepCool CC560.
Bellek: Corsair 16 GB (2x8) Vengeance RGB Pro SL 3200MHz CL16 DDR4.
İşlemci: Intel Core i5 12400F.
Ekran kartı: ASUS TUF Gaming RTX 3060 Ti 8 GB.
PSU: 600watt PSU kullanıyorum.

Stok soğutucu mevcut herhangi bir sıvı soğutma bulunmuyor mevcut sistemimde.

AM5 platformuna yönelmen mantıklı olur. RAM, işlemci ve anakart değişecek.

Platform değişmesini neden tavsiye ediyorsunuz +/- olarak ne gibi bir farkı olabilir sizce.

Daha güçlü işlemciler, daha yüksek frekans değerine sahip RAM'ler ve yeni nesil avantajı var. Şu an kullandığın LGA 1700 soket 14. nesil ile beraber son buldu. AM5 platformuna ise işlemci çıkmaya devam ediyor. Daha ileriye dönük ve uzun ömürlü yani.

Kullanım amacı tam olarak ne? Amaç rekabetçi oyunlardan ziyade AAA falansa ekran kartı yükseltmesi yapmak daha mantıklı.
Evet hocam AAA oyunlar, güncel oyunlar için yüksek performans almak istiyorum.

Öylseyse elinizdeki kartı sattıkdan sonra 4070s düşünülebilir o sisteme. 12400F ile AAA oyunlarda pek sıkıntı çıkarcağını sanmıyorum.

Hocam 4070s ile 12400F darboğaz söz konusu olmaz mı? Olmasa bile ekstra işlemci için bir soğutucu lazım olacaktır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…