i5 12400F 4060 Ti sistemde Valorant'ta FPS düştü

İşletim sistemi
Windows 11

Syrex467

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle i5 12400F işlemci 4060 Ti 16 GB ekran kartı var PC de. PC'yi alalı 6 ay falan oluyor, yaklaşık 4 ay boyunca düşük grafiklerde 300 ve 400 FPS arası alıyordum 2 ay öncesine kadar bir düşüş yaşadım. Şu an 200 230 arası gidip geliyor, en fazla 260'a çıkıyor. Karakter seçim ekranında 900 FPS civarı alırken Poligon bile girsem 200'lere düşüyor. Çok yol denedim Riot'a bilet attım, ekran kartı ayarlarıyla oynadım, arkada uygulamaların hepsini kapatıp oyunu öyle açıyorum. Hani düşük ayarlarda oynamama rağmen bu FPS'leri almamı normal bulmuyorum. Artık tek fikrim darboğaz mı yapıyor PC acaba? Ondan mı kaynaklı olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle i5 12400F işlemci 4060 Ti 16 GB ekran kartı var PC de. PC'yi alalı 6 ay falan oluyor, yaklaşık 4 ay boyunca düşük grafiklerde 300 ve 400 FPS arası alıyordum 2 ay öncesine kadar bir düşüş yaşadım. Şu an 200 230 arası gidip geliyor, en fazla 260'a çıkıyor. Karakter seçim ekranında 900 FPS civarı alırken Poligon bile girsem 200'lere düşüyor. Çok yol denedim Riot'a bilet attım, ekran kartı ayarlarıyla oynadım, arkada uygulamaların hepsini kapatıp oyunu öyle açıyorum. Hani düşük ayarlarda oynamama rağmen bu FPS'leri almamı normal bulmuyorum. Artık tek fikrim darboğaz mı yapıyor PC acaba? Ondan mı kaynaklı olabilir?
Driver'lar güncel mi?

Oyuna her güncelleme geldiğinde FPS düşüyor optimizasyonu sıkıntılı oyunun ama senin sisteminde de sıkıntı var. Attığım fotolardaki gibi.
Güç planından sistemi nihai performansa al sonra NVIDIA görüntü ayarlarına gir ve ibreyi kaliteden->performansa çek ayrıca göglendirme ve doku filtrelemeyi performansa çek
Sonra
Ayarlar > sistem > görüntü > grafik ayarları yolunu izle.

Burada Valorant'ı ve diğer oyunları seçebilirsin

Eklediğin her uygulama için yüksek performanslı GPU seçeneğini etkinleştir.

Bunları yapınca artacaktır ama yine de sistemin 200 FPS alması normal değil yakın zamanda bir bakıma götürüp sıkıntısı var mı yok mu öğrenebilirsin.

Dosya Ekleri

• images.png
    images.png
    26,3 KB · Görüntüleme: 17
  • images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    28,5 KB · Görüntüleme: 19

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı