i5 12400F - ASUS ROG STRIX B660-A ile OC yapılabiliyor mu?

Yunus777

Hectopat
Daha fazla  
i5 12400F işlemci almayı düşünüyorum ve iki anakart arasında kaldım.
ASUS ROG STRIX B660-A Gaming Wi-Fi D4

ASUS TUF Gaming Z690-Plus Wi-Fi D4

Gönlüm B660'dan yana onu istiyorum fakat OC imkanı sunmuyorsa Z690 daha mi mantıklı bilemiyorum, yardımcı olabilecek birileri var mı?

Sonunda K eki olmayan işlemciye zaten overclock yapamazsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonunda K eki olmayan işlemciye zaten overclock yapamazsınız.
Yapılıyor.
Sanırım o anakart ile OC yapılabiliyordu. Ben standart B serisi alacaktım onunla olmuyormuş mesela.

Yapılıyor.

Sanırım o anakart ile OC yapılabiliyordu. Ben standart B serisi alacaktım onunla olmuyormuş mesela.
Sadece base clock overclock yapılıyor ama çarpan kilidi olduğundan düz normal overclock yaparmış gibi yapamıyorsun.

Anakart X90 serisi olması lazım. Normalde F uzantılı işlemciye OC yapılamıyor. Çok nadir olsa da bazı anakartlar izin verebiliyor buna.

Anakart X90 serisi olması lazım. Normalde F uzantılı işlemciye OC yapılamıyor. Çok nadir olsa da bazı anakartlar izin verebiliyor buna.

Evet biliyorum, bende bu iki anakartla yapılıyor mu diye sormuştum aslında.

Sadece base clock overclock yapılıyor ama çarpan kilidi olduğundan düz normal overclock yaparmış gibi yapamıyorsun

Sadece base clock overclock yapılıyor ama çarpan kilidi olduğundan düz normal overclock yaparmış gibi yapamıyorsun.
Ne kadar fark oluyor hocam düz oc ile

Yapılıyor.

Sanırım o anakart ile OC yapılabiliyordu. Ben standart b serisi alacaktım onunla olmuyormuş mesela.

Teşekkür ederim yani her iki anakartda aynı imkanı veriyor değil mi?

Z serisi anakartlara da yapılıyor diye biliyorum. Yanlış mıyım?

İșlemci de anakart da desteklemiyor.

İșlemci de anakart da desteklemiyor.

F işlemcilerin desteklemediğini zaten biliyorum, ama bazı anakartlarda OC yapıldığını gördüm, ASUS Z690 anakartlarda yapıldığını duydum, yazdığım iki karttan herhangi birinde yapılıyor mu diye soruyorum ben sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…