i5 12400F bilgisayar tek seferde açılmıyor

AdemS55

Hectopat
Selamünaleyküm herkesin yeni yılı kutlu olsun öncelikle sorunumdan bahsetmek istiyorum. Bilgisayarı ilk açtığımda fanlar harekete geçiyor açılacakmış gibi olup kapanıyor tekrar açma düğmesine bastığımda normal bir şekilde açılıyor. Bu sorun her zaman olmuyor ara sıra yapıyor yine belirli dönemlerde mavi ekran hatası veriyor. (altta mavi ekran dosyasını paylaşacağım) sorun neden kaynaklanıyor? Anlamış değilim. Bu ilk sorunumdu ikinci sorunum da bunun ile alakalı mı bilmiyorum Bloody marka mouse var PUBG Mobile oynarken ateş etme esnasında aniden ateş etme kesiliyor ilk başta fareden şüphelendim fakat mouse değiştirmeme rağmen aynı sorun ile karşılaştım USP portların hepsini denedim olmadı maalesef sorunum devam etti bu durum çok can sıkıcı bir hal aldı format attım olmadı acaba USB'lerde kısa devre olabilir mi?

https://drive.google.com/file/d/1atoifYQ3FEiEwQA5iJlOR3scPd9RzsbJ/view?usp=drive_link

Selamünaleyküm herkesin yeni yılı kutlu olsun öncelikle sorunumdan bahsetmek istiyorum. Bilgisayarı ilk açtığımda fanlar harekete geçiyor açılacakmış gibi olup kapanıyor tekrar açma düğmesine bastığımda normal bir şekilde açılıyor. Bu sorun her zaman olmuyor ara sıra yapıyor yine belirli dönemlerde mavi ekran hatası veriyor. (altta mavi ekran dosyasını paylaşacağım) sorun neden kaynaklanıyor? Anlamış değilim. Bu ilk sorunumdu ikinci sorunum da bunun ile alakalımı bilmiyorum blody marka mouse var PUBG Mobile oynarken ateş etme esnasında aniden ateş etme kesiliyor ilk başta fareden şüphelendim fakat mouse değiştirmeme rağmen aynı sorun ile karşılaştım USP portların hepsini denedim olmadı maalesef sorunum devam etti bu durum çok can sıkıcı bir hal aldı format attım olmadı acaba USB'lerde kısa devre olabilir mi?

https://drive.google.com/file/d/1atoifYQ3FEiEwQA5iJlOR3scPd9RzsbJ/view?usp=drive_link

Dosya Ekleri

• Sistem Özellikleri.jpeg
    Sistem Özellikleri.jpeg
    48,1 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran ile ilgi hata format ile düzeldi BIOS güncellendi ve RAM Memtest ile kontrol edildi. Hiçbir sorun ile karşılaşılmadı. Ancak mouse takılma sorunu devam ediyor. Sorun neden kaynaklanabilir? Lütfen yardımcı olun.

Fare kablosuz ise ya alıcıdan veya düşük pil gücünden bazen de yüzey düzgün olmaz ise sensör algılayamaz düzgün bir yüzeyde çalışmasını sağlamalısın kaliteli bir mouse pad alırsan problemin kalmaz gibi.
Şimdilik bunlar geldi aklıma ve belki de donanımsal sensör arızası da olabilir.

Fare kablosuz ise ya alıcıdan veya düşük pil gücünden bazen de yüzey düzgün olmaz ise sensör algılayamaz düzgün bir yüzeyde çalışmasını sağlamalısın kaliteli bir mouse pad alırsan problemin kalmaz gibi.
Şimdilik bunlar geldi aklıma ve belki de donanımsal sensör arızası da olabilir.
Cevabın için teşekkürler. Zemin düzgün mouse kablolu mouse pad denedim olmadı malesef. Mouse değiştirdim daha önceki mouse blody v7ma şimdiki blody w60 pro ikisinde aynı sorun oldu rampage smx-r22 mouse da bir sorun ile karşılaşmadım. Blody mouse neden sorun yaşatıyor anlamış değilim. Bilgisi olan yada herhangi bir önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı