i5 12400F CS:GO'da 85 derece olması normal mi?

Zulma

Femtopat
Daha fazla  
RAM
XPG Spectrix D41 DDR4
Ekran kartı
Gigabyte RTX 3060 Eagle 12G
Anakart
MSI PRO B660M-P DDR4
İşlemci
i5 12400F
(PC'ler hakkında çok bilgiye sahip değilim)
12th gen Intel(R) Core(tm) i5-12400F 2.50 GHz işlemciye sahibim. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum şu anda aşırı ısınma sorunu var, 99 dereceye kadar gördü CS:GO'da bile 85 dereceyi buluyor ve bunun yanında bu dereceye ulaştıktan sonra PSU(600W)dan cızırtı sesi gelmeye başlıyor. Boştayken 50 derece ama bir oyun açtıktan hemen sonra bir anda 70 ve 80'i buluyor. CPU Core voltage 1.1 ve 1.3 oynuyor bilmiyorum bu etkiler mi? Termal macun değişimini daha yapmadım, yapacağım ama yine de bu kadar ısınması normal gelmiyor ve PSU'dan gelen ses konuda da endişeleniyorum.

12th gen Intel(R) Core(tm) i5-12400F 2.50 GHz işlemciye sahibim. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum şu anda aşırı ısınma sorunu var, 99 dereceye kadar gördü CS:GO'da bile 85 dereceyi buluyor ve bunun yanında bu dereceye ulaştıktan sonra PSU(600W)dan cızırtı sesi gelmeye başlıyor. Boştayken 50 derece ama bir oyun açtıktan hemen sonra bir anda 70 ve 80'i buluyor. CPU Core voltage 1.1 ve 1.3 oynuyor bilmiyorum bu etkiler mi? Termal macun değişimini daha yapmadım, yapacağım ama yine de bu kadar ısınması normal gelmiyor ve PSU'dan gelen ses konuda da endişeleniyorum.
Çok ilginç... oda sıcaklığın son 6 ayda kaç dereceye ulaştı peki?

Hocam boşta 50 derece olması bile sorun. Termal macun değiştirin. Bir de sıvı soğutucu almanızı öneririm. Benim bilgisayarım oyunda 70 dereceyi geçmedi hiç. Boşta da 25-30 falan en fazla.

Yani soğutmanıza bağlı ama 99 dereceye kadar çıkması normal değil. Bir sıkıntı olduğu belli. Bence bakımını yapmadan uzun süreli çalıştırmayın, PSU'dan sesler gelmesi de normal değil çünkü. Bakımını yaptıktan sonra sınma sorunu ve PSU'dan sesler gelmeye devam ediyor mu kontrol edin.

Birincisi o işlemci stok fan ile overclock yaparsan ısınır. İkincisi PSU'dan gelen ses COİL WHİNE'dir ve sadece psu da olmayabilir ekran kartındada olur bunun bir zararı yok performansa etkisi de yok. Güzel bir macun ile halledebilirsin en son bakımı ne zaman yaptın?

Birincisi o işlemci stok fan ile overclock yaparsan ısınır. İkincisi PSU'dan gelen ses COİL WHİNE'dir ve sadece psu da olmayabilir ekran kartındada olur bunun bir zararı yok performansa etkisi de yok. Güzel bir macun ile halledebilirsin en son bakımı ne zaman yaptın?
Pc yeni 6 aylık, içinde çok toz biriktiği için temizliğini yaptım ama daha önce termal macun değişimi yapmadım

Birincisi o işlemci stok fan ile overclock yaparsan ısınır. İkincisi PSU'dan gelen ses coil Whine'dir ve sadece PSU da olmayabilir ekran kartındada olur bunun bir zararı yok performansa etkisi de yok. Güzel bir macun ile halledebilirsin en son bakımı ne zaman yaptın?

Bro işlemcinin overclock çarpanı açık değil?

Pc yeni 6 aylık, içinde çok toz biriktiği için temizliğini yaptım ama daha önce termal macun değişimi yapmadım
Eğer stok fanın altındaki gelen macun ile kullandıysan 6 ay ömrünü tüketmiştir, sana birazdan bir link bırakacağım o macunla yap bakımı fanıda iyice temizle güzelce oturt öyle dene. PSU dan gelen seste dediğim gibi COİL WHİNE, her cihazda vardır olmayan yok bendede var yük altında gelmesi doğal kafana takacağın birşey yok.

Bro işlemcinin overclock çarpanı açık değil?
12400F turbo ile 4.4 ghz kadar çıkıyor kardeşim çarpan kilidine gerek yok. :)

Eğer stok fanın altındaki gelen macun ile kullandıysan 6 ay ömrünü tüketmiştir, sana birazdan bir link bırakacağım o macunla yap bakımı fanıda iyice temizle güzelce oturt öyle dene. PSU'dan gelen seste dediğim gibi coil whine, her cihazda vardır olmayan yok bende de var yük altında gelmesi doğal kafana takacağın bir şey yok.

12400F Turbo ile 4.4 GHz kadar çıkıyor kardeşim çarpan kilidine gerek yok. :)

Kankam overclock demişsin sen Turbo dememişsin.

Ne anlama geliryor PC hakkınd bilgim yok.

Overclock yapamazsın o işlemciyle hız aşırtma yani.(bir anakart var modelini unuttum sadece onunla yapılıyor galiba)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı