i5 12400F için F/P soğutucu tavsiyesi

aniltahacan

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 3070 Ti GAMING 8GB GDDR6X 256
Anakart
GIGABYTE H610M S2H DDR4 3200 MHz Soket 1700 M.2 HD
İşlemci
Intel Core i5 12400F
Açıkçası sıvı soğutma birazcık gereksiz kalır işlemcinize onun yerine güzel bir kule tipi götürür diye düşünüyorum ID-Cooling iyi bir markadır F/P sayılabilir lakin alırken LGA 1700 kitte almanız lazım attığınız iki soğutucuda LGA 1700 desteklemiyor diye biliyorum, Game Booster önermem gönlüm elvermiyorum lakin kötü şeyler duymadım fiyatı acayip uygun en fazla ne kadar kötü olabilir diye sorguluyorum o fiyata.

normalde dark freezer x128 aldım ve kit çıkmadı şimdi iade ettim onun yerine bir şey arıyorum evet gördüm se 224 xt den kit çıkmıyor ama diğerinden çıkıyormuş.

ikisinin arasında aman aman bir fark yoksa bunu alıyım o zaman içinden kit çıkıyor mu peki çünkü açıklamaya yazmışlarda.

12400F maksimum 117Watt TDP değerine çıkıyormuş. ID Cooling 180Watt TDP değerine sahip işlemcileri desteklediği yazıyor internette. Muhtemelen yetecektir.

Hiç kullanmadım ama sıvı soğutucuların da bir ömrü varmış. Yani öyle bir kere aldıp ömürlük kullanırım olmuyor. Birde markası Gamebooster, bana pek kaliteli marka gibi gelmiyor.

ID-COOLING SE-214-XT modelini alıyorum o zaman argb almaya gerek yok gibi anakartımda galiba argb özelliği yok rgb alıyım.

Ürün bende mevcut, sadece kurulumunu yapmadım fakat kutu içini açıp baktım. LGA 1700 için kurulum kiti çıkıyor içinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…