i5 12400F için kule tipi işlemci soğutucu önerisi

raIIhost

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, sistem özelliklerim şu şekilde:
i5 12400F, RTX 3060 Dual, 16 GB 3200MHz XPG RAM, 1TB Adata M.2 SSD, MSI MAG A650bn 650W PSU.
İşlemcim stok fan ile Dying Light 2'de 90 dereceyi kimi zaman 95 dereceyi görüyor. Termal macunumu dün değiştirdim markası "Xigmatek PTI-G3606".
2000 lira bütçem var, bu fiyat bandında bana işlemci soğutucusu ve güzel bir termal macun önerir misiniz? Tercihen RGB olmasını istemiyorum ama olsa da olur.
Son olarak kasam ise Frisby FC-9320G mesh kasa, sanırım 160Mm'e kadar destekliyor.

Anakart boyutunu RAM boyutunun ölçülerini al, kasanın maksimum desteklenen kule tipi soğutucu ölçülerini al sonra alacağın soğutucunun ölçüleri ile karşılaştırıp bir sıkıntı çıkmayacağını kontrol et sonra iadeyle falan uğraşma.

Thermalright Peerless Assassin's kullanıyorum Ryzen 5 7600 işlemcim stres testinde maximum 77 derece gördü tavsiye ederim.

Dostum evet bu dediğin kafama takıldı benim ram soketi ile işlemci fanı birbirinin dibinde nasıl sığacak diye düşünüyorum, bu bilgileri nasıl bulabilirim? "Anakart boyutunu RAM boyutunun ölçülerini al,"

Sistemimiz neredeyse aynı hocam ve ne tesadüfse Dying Light 2 oynarken senin derecelerinle bende şikayet ediyordum 2 hafta önceye kadar .
ID-Cooling SE-214-XT ARGB İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Bu fanı aldıktan sonra derecelerim %25-30 oranda azaldı önerebilirim bu fiyata rakipsiz.

Anakartın sitesine girip özelliklerine bak boyutlarını bulmayı dene sitede yer vermedilerse Google'dan aratarak genişliğini öğren sonra RAM'lerin yüksekliğini öğren sonra kasanın maksimum soğutucu yüksekliğini öğren en son bunları baz alarak kule tipi soğutucu arayıp uyup uymayacağını kontrol et ben böyle yaptım soğutucuyla kasa arasında 5mm RAM arasında 1mm mesafe var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…