i5 12400F için sıvı soğutma önerisi

Min4ldeR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Kasa: ASUS TUF Gaming GT301
İşlemci: Intel i5-12400F

Bu özelliklerde bir sisteme sahibim. Anlık olarak Intel'in kendi stok fanını işlemci soğutucu olarak kullanıyorum. Sıvı soğutma alma gibi bir düşüncem var.
Birkaç modele baktım fakat net bir bilgim olmadığı için işin uzmanlarına danışmak istedim.
Baktığım birkaç model:

1- MSI MAG CoreLiquid 240R V2 İşlemci Soğutucu
2- Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB İşlemci Soğutucu
3- Corsair H100 RGB 240mm İşlemci Soğutucu
4- DeepCool LT520 İşlemci Soğutucu (2 adet)

Hangisi alınabilir, akla yatar bir şey olur? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hocam kule tipi soğutma da düşündüm fakat ileride sistem üzerinde yükseltme yapabilme ihtimalim de var. Yarın bir gün daha iyi bir işlemci aldığım zaman onu da idare edebilmesini istiyorum. Kule tipi almam durumunda yükseltme yapma opsiyonumda da kullanabilir miyim? İllaki kule tipi çözer diyorsan da piyasada daha uygun bütçeli kule tipi soğutmalar var onlara bakılabilir mi?

iyi bir kule tipi bir çok işlemciyi çözer.

şu ürün 1499 tl iken kaçırmayın.

Teşekkürler, bunu bir kafamda değerlendireceğim. Başka önerisi olan arkadaşlar da konuya ekleme yapabilir.

bu model 1999 dan en popüler soğutuculardan biriydi .1499 dan çok kalmaz.

Hocam ben r5 7600 ile size attığım modeli kullanıyorum şu anlık memnunum açıkçası, daha uygun kule tipi illaki var fakat fan dönüş hızına, hava basıncına ve hava akış değerlerine dikkat edin derim.

Alabileceğiniz en F/P soğutucu.

Mid Tier 360mm soğutucuların olduğu bütçede hava soğutma mantıksız değil mi sizce de?

Hayır değil, aynı fiyata düşük devirli pompa ile sıcak bir işlemci istiyorsanız tabi ki mantıklı ki bu pompa bozulacak da yani söyleyeyim, kule tipi çoğu zaman f/p olarak daha iyidir.

Hayır değil, aynı fiyata düşük devirli pompa ile sıcak bir işlemci istiyorsanız tabii ki mantıklı ki bu pompa bozulacak da yani söyleyeyim, kule tipi çoğu zaman F/P olarak daha iyidir.

3000 TL F/P değildir.
Düşük devirli pompa diyorsun ancak kalitesiz bir pompadan bahsetmiyoruz.
Bozulmaz merak etme, arkadaşım 9 aydır kullanıyor bal gibi çalışıyor.
Attığın soğutucu acayip kazık, onu söyleyebilirim, Phantom Spirit ve frost commander bu soğutucuların babaları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…