i5 12400F için stok fan yeterli olur mu?

Dakko

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

i5 12400F sistem aldım. Overclock falan filan yapmayacağım hiç. Stok fanla çalışıyor. Kasa mesh kasa, önde 3 fan var, arkada da bir egzoz fan var. Şu anda sistemim boştayken 37-42 aralığında geziniyor. Oyunlardayken de 65 derece civarlarında oluyor.

Yarım saat FurMark+Prime 95 eş zamanlı çalıştırdığımda da en fazla olarak 80 dereceyi gördü ama sonra stabil olarak 72-75 civarlarında gezindi.

Bir fan daha sipariş edeceğim bu arada, sol üste egzoz olarak takacağım. Yani toplamda 3 giriş fan, 2 çıkış fan olacak kasada.

Sizce durum buyken işlemciye kule tipi soğutucu almama gerek var mı?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam stok fan ile kullanabilirsiniz ancak sıcaklıklar ve ses sorunu özellikle bir zaman sonra rahatsız edebilir. Eğer durumunuz varsa kesinlikle önerim şudur.

Kafam rahat etsin, Diyosan alınır.
Yok kafalık bir şey yok. Yani işin parasında değilim de hiç kule fan takmadım kendi kendime, fanı takayım derken işlemci elimde kalır diye korkuyorum. Stok fanla idare edebileceksem (3 giriş, 2 çıkış fanı olacak kasada bir de) idare ederim.
Hocam stok fan ile kullanabilirsiniz ancak sıcaklıklar ve ses sorunu özellikle bir zaman sonra rahatsız edebilir. Eğer durumunuz varsa kesinlikle önerim şudur.

Hocam işte bunu takmak etmek de bir mesele. Ses sorununu sürekli temizleyerek halledebilirim sanırım. Sıcaklık bir yerden sonra neden artar ki? Termal macun dışında değişen koşul var mı?
İdare eder stok fan yani değil mi?

Evet hocam stock fan yeterli olur eğer overclock yapmayacaksan. Zaten yeterli olmasa üretici bu fanı sizlere göndermez. Yani burada yazılanlardan çok üreticinin gönderdiği ürüne güvenmesi sizin içinizi daha çok rahatlatacağını düşünüyorum. Ürünlerinizi güle güle kullanın :)

Evet hocam stock fan yeterli olur eğer overclock yapmayacaksan. Zaten yeterli olmasa üretici bu fanı sizlere göndermez. Yani burada yazılanlardan çok üreticinin gönderdiği ürüne güvenmesi sizin içinizi daha çok rahatlatacağını düşünüyorum. Ürünlerinizi güle güle kullanın :)
Yabancı forumlara falan da baktım, gayet yeterliymiş ya. Bizim millet demek ki biraz işi abartmayı seviyor.

Bana yetmiyordu hocam bf2042 gibi çok oyunculu oyunlarda 95 dereceyi görüyordu. 224xt ile sorunumu çözdüm. Şuan max 70 derece.

Arkadaşlar merhaba.

i5 12400F sistem aldım. Overclock falan filan yapmayacağım hiç. Stok fanla çalışıyor. Kasa mesh kasa, önde 3 fan var, arkada da bir egzoz fan var. Şu anda sistemim boştayken 37-42 aralığında geziniyor. Oyunlardayken de 65 derece civarlarında oluyor.
Sadece oyun oynuyorsan hiç gerek yok ileride 13600KF alıp uzun yıllar kullanırım dersen o zaman iyi bir sıvı soğutmaya geçersin bende 12400f var stok fan normal kullanımda yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı