i5 12400F ile CS 2 250 FPS ile başlayıp 150'ye kadar düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

ozantomar1

Centipat
Daha fazla  
RAM
3600mhz 8x2
SSD veya HDD modeli
mld 500gb ssd
Ekran kartı
3060 Ti ventus 3x
Anakart
msi pro h610m-e ddr4
İşlemci
İ5-12400F
CS 2 deathmatch atarken FPS'im 250 başlayıp ortalama 160 FPS'le oynamaya devam ediyorum. Bazen 120 FPS'leri görüyorum. Droplar oluyor. 1280x1024 4:3 oynuyorum ve ayarlarım aşağıdaki gibi. İşlemcim i5 12400F ekran kartı 3060 Ti. Daha yüksek almam gerektiğini düşünüyorum. Sebepleri ne olabilir?

Çözünürlüğün düşük. Bari grafik ayarlarını yükselt ki erkan kartına yük binsin.
Ekran kartı kullanımını arttırmalısın.

Hocam sorun ısı kaynaklı olabilir bu sistem için ayar resminizi atmanıza gerek yok canavar gibi sistem ama termal macun kurumuş ve ısı nedeniyle drop ve fps kaybı oluşmuş gibi veya kullandığınız m2ssd ömrü azalmış olabilir ve arızalı olabilir ama 1.ihtimal daha muhtelemeldir herzaman için bu tarz durumlarda sistem ne zaman alındı

Bende aynı sorunu yaşıyorum bir konu başlatmıştım hatta. Sorun çözünürlükte ya da işlemci ekran kartı ısısında değil oyunla alakalı bir durum. Rekabetçide 250 üstü FPS görürken deadmatchte 100'lere düşüyor. Benim de işlemci Ryzen 5 5600 ekran kartı ise 6700 XT.

Çözünürlüğüm 1080p de grafik ayarları yüksekte benim.

Senden farklı olarak konu sahibi drop yediğini belirtiyor ama nihayetinden oyun sorunlu gibi hocam 1 tık

Sıcaklık konusunda herhangi bir sorun yok, işlemci 70 dereceyi görmüyor. Arkadaşın dediği gibi sanırım oyun DM de bozuk. Peki çözünürlüğü arttırırsak sizce FPS artışı olur mu?

Edit: SSD ömrü 84 AIDA64 de.

Son düzenleme:

Oyun kesinlikle DM'de berbat, normal oyunda gayet iyi değerler alırken, DM'de benim de 200 altına düştüğüm oluyor. Zaten o kadar çok oyuncu atıyor ki genelde ya arkadan vuruluyorsun ya da doğarken ölüyorsun. Biraz fazla saçma gelmeye başladı.

sağlam işlemci lazım dm için malesef

Hortlatacağım ama başkaları da görsün bilsin. 12400f ve genel olarak intel fps için çok yetersiz. 2 yıldır aynı sorunlarım var. Daha da almam intel. Bi de o kadar para vermiştik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…