i5-12400F ile RTX 4070 darboğaz yapar mı?

2k da darboğaz olmaz, 1080P de rahatsız etmeyecek düzeyde az bir darboğaz olur.

2K da çok yapmaz diye düşünüyorum ama imkanın varsa işlemciyi yükseltmeni tavsiye ederim.

2K'da olmaz. 1080p çözünürlükte ise birazcık olabilir.

Hangi oyun hangi çözünürlük? Darboğaz olmuyor diyoruz ama mesela spesifik bir oyun darboğaz yapabiliyor. Full grafik single oyunlarda olmaz. Warzone'da olur örnek olarak.

1080p monitör alacağım.Birde galax rtx 4070 hakkında ne düşünüyorsunuz ? onun yerine asus rtx 4060 ti 16 gb mı alayım.Kararsız kaldım.

1080p için darboğaz oluyor. NFS Heat - Forza 4 gibi oyunlarda hissedilir darboğaz oluyor. RDR2'de %3-10 arası oluyor ama hissedilir değil çoğu zaman %5 civarı. GoW'da ilginç şekilde yer yer hiç olmazken %3-5 kadar yer yer darboğaz oluyor. BF5-BF1-BF2042 ciddi darboğaz oluyor. Warzone darboğaz oluyor.

Kartın hakkı 2K monitörle kullanmak. Eğer 1080P kullanılacaksa işlemci yükseltmek gerek.

4070 varken 4060 Ti 16 GB alınmaz, bu arada hazır sistem alacaksanız işlemci olarak 7500F daha iyi bir tercih olur.

Bugün bu sistemlerden birini alacağım.Sizin tercihiniz hangisidir ? Monitör 1080p alacağım.

Ve sizce galax 4070 iyimidir bana problem çıkarır mı ? Param boşa gitsin istemem.Onun yerine asus 4060 ti 16 gb de alabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…