i5-12400F işlemci Valorant'ta 85 dereceye ulaşıyor

caxee

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Rtx 3060ti
İşlemci
12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12400F 2.50 GHz
Aşırı yormadığım bilgisayarıma askerden döndükten sonra formatladım. Daha öncesinde dereceleri kontrol etmedim, gözüme batmadı fakat düşük sistem gereksinimli oyunlarda düşük FPS aldıktan sonra sıcaklığa bakmak istediğimde anlam veremedim. LoL'de 75-80, Valorant'ta 80-85 derece arası takılıyor. İçini yeni temizledim ve termal macun değişikliği yaptım, fanı tam oturttum. İşlemci stok fanı takılı. Sistem aşağıdaki gibidir. Nedir ana sorun ve nasıl ısıyı düşürebilirim? Boşta iken 62 derece sabit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan için normal değerler. Kullanıma engel bir durum değil. Rahatsız oluyorsanız 1000TL civarına fazla fazla yeterli bir kule tipi soğutucu alabilirsiniz ( Thermalwrith alınabilir).

Stokta oralarda normal.
12400F fazla ısınan bir işlemci degil.
Kule tip alsan ki, oyun oynuyorsan sart.
12400F işkence teste kule tipte 58 dereceyi gecemedim.

Dosya Ekleri

• IMG_1751.jpeg
    774,8 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_1750.jpeg
    807,3 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Hangisini tercih etmeliyim.

Thermalright çok daha iyi.

Ayrıyeten DeepCool AG400 öneririm fiyatı şu an bayağı iyiymiş. Ben Ryzen 5 5600 ile kullanıyordum ve aşırı memnundum. Sessiz ve performanslıydı.

Kasanızın desteklediği CPU soğutucu boyutu 160mm. Attığınız soğutucunun yüksekliği 154mm. Teknik olarak uyuyor. Ancak geniş olduğu için RAM'lere değme olasılığı mevcut. Tek fanlı çözümlere yöneledebilirsiniz. 12400F için tek fanlı DeepCool veya idcooling iş görecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…