Çözüldü i5 12400F kaç GHz?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ege20

Decipat
Daha fazla  
Vatan'dan hazır PC aldım 2.5GHz dedi sayfasına baktım 3GHz diyor Vatan'da. İtopya'da 4GHz diyor aynı işlemciye 4060 Ti aldım o kadar darboğaz falan olmaz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Vatan'dan hazır PC aldım 2.5GHz dedi sayfasına baktım 3GHz diyor Vatan'da. İtopya'da 4GHz diyor aynı işlemciye 4060 Ti aldım o kadar darboğaz falan olmaz değil mi?

Kendisi ayarlıyor onu 4.4e kadar çıkabiliyordu diye hatırlıyorum. Bende de aynı işlemci var boşta 0.90 küsürlere kadar düştüğü oluyor.

Kendisi ayarlıyor onu 4.4e kadar çıkabiliyordu diye hatırlıyorum. Bende de aynı işlemci var boşta 0.90 küsürlere kadar düştüğü oluyor.

Çözüm
İşlemciyi GHz'ine göre yargılamak mantıksız olur. 12400F 4060 Ti besleyebilecek güçte, darboğaz olmaz kafam rahat olsun. Bu arada işlemcin temel frekans olarak 2.5 GHz, turbo clock olaraksa 4.4 GHz'e kadar çıkabiliyor.

Buyrun canlı test ettim. Çoklu çekirdek tam yükte 4 GHz'de çalışır. Ancak 2 veya 4 çekirdekte ara ara 4.4 GHz'ye geliyor.

Screenshot_20.jpg

Gerek duymadığında 2.5GHz ile çalışır yoğun işlem altında Turbo ile 4.4GHz de çalışır sayfasında yazılan normal temel hızı işlemcide Turbo Boost var o frekansı artırınca kafa karışıklığı olmuş.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı