Bu sistemde CPU'yu overclock yapmak istiyorum bu anakart uygun mudur? K serisi olması şart değilmiş anakart uygun ise. VRAM zaten darboğaz yapıyor bazı durumlarda en azından hem GPU hem CPU overclock yaparsam %10-15 FPS artışı sağlayabilirim. İmkanım var mı?
Bu sistemde CPU'yu overclock yapmak istiyorum bu anakart uygun mudur? K serisi olması şart değilmiş anakart uygun ise. VRAM zaten darboğaz yapıyor bazı durumlarda en azından hem GPU hem CPU overclock yaparsam %10-15 FPS artışı sağlayabilirim. İmkanım var mı?
Mesajda da yazdığım gibi BCLK ile yapılabiliyormuş fakat spesifik anakartlar gerekiyormuş sanırım. Acaba benim anakartım ile yapabilme şansımız var mı onu merak ettim aslında. Arkadaş 12400F ile yapmış mesela
z690 ve b660 anakartlarda yapılıyormuş
Mesajda da yazdığım gibi BCLK ile yapılabiliyormuş fakat spesifik anakartlar gerekiyormuş sanırım. Acaba benim anakartım ile yapabilme şansımız var mı onu merak ettim aslında. Arkadaş 12400F ile yapmış mesela
Z690 ve B660 anakartlarda yapılıyormuş.
Sistemi yeni satın aldım henüz elime ulaşmadı. İncelemelerde bazı oyunlarda vRam yeterli olmuyor, 16gb versiyonu daha iyi performans veriyor. Ben de en azından bu tarz yöntemler ile fps kaybını da önlerim anlamında söylemiştim. Mesela Cyberpunk'ta 20-25fps kazandırıyor. Valorant'ta bir incelemede low ayarlarda 350fps civarında alırken diğer incelemede 450-500 fps ortalama alabiliyor. Ama anladığım kadarıyla yapılamıyor.
Sistemi yeni satın aldım henüz elime ulaşmadı. İncelemelerde bazı oyunlarda VRAM yeterli olmuyor, 16 GB versiyonu daha iyi performans veriyor. Ben de en azından bu tarz yöntemler ile FPS kaybını da önlerim anlamında söylemiştim. Mesela Cyberpunk'ta 20-25FPS kazandırıyor. Valorant'ta bir incelemede Low ayarlarda 350FPS civarında alırken diğer incelemede 450-500 FPS ortalama alabiliyor. Ama anladığım kadarıyla yapılamıyor.