i5 12400F overclock yapılabilir mi?

All The Way

Hectopat
Makaleler
1
RAM
LEXAR THOR 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL18 1.35V PC Ram
Ekran kartı
ZOTAC GeForce RTX 4060 TI GAMING TWIN EDGE 8GB GDD
Anakart
ASROCK H610M-HVS/M.2 R2.0 Intel H610 Soket 1700 DD
İşlemci
Intel Core i5 12400F Soket 1700 12. Nesil 2.50GHz
Bu sistemde CPU'yu overclock yapmak istiyorum bu anakart uygun mudur? K serisi olması şart değilmiş anakart uygun ise. VRAM zaten darboğaz yapıyor bazı durumlarda en azından hem GPU hem CPU overclock yaparsam %10-15 FPS artışı sağlayabilirim. İmkanım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Böyle bir video bulmuştum bilmiyorum olur mu.

Sonunda F olan işlemcilere overclock olmuyor. Çarpan kilitleri kapalı

Sonunda F olan işlemcilere overclock olmuyor. Çarpan kilitleri kapalı
Mesajda da yazdığım gibi BCLK ile yapılabiliyormuş fakat spesifik anakartlar gerekiyormuş sanırım. Acaba benim anakartım ile yapabilme şansımız var mı onu merak ettim aslında. Arkadaş 12400F ile yapmış mesela
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
z690 ve b660 anakartlarda yapılıyormuş

Anakart uyumlu değil anladığım kadarıyla.

Atığınız videoda yaptığı işlemi anlamadım ama CPU OC v-RAM darboğazınızı çözmez hangi oyunlarda v-RAM darboğazı yaşıyorsunuz?

Atığınız videoda yaptığı işlemi anlamadım ama CPU OC v-RAM darboğazınızı çözmez hangi oyunlarda v-RAM darboğazı yaşıyorsunuz?
Sistemi yeni satın aldım henüz elime ulaşmadı. İncelemelerde bazı oyunlarda vRam yeterli olmuyor, 16gb versiyonu daha iyi performans veriyor. Ben de en azından bu tarz yöntemler ile fps kaybını da önlerim anlamında söylemiştim. Mesela Cyberpunk'ta 20-25fps kazandırıyor. Valorant'ta bir incelemede low ayarlarda 350fps civarında alırken diğer incelemede 450-500 fps ortalama alabiliyor. Ama anladığım kadarıyla yapılamıyor.
Peki GPU overclock yapabilme imkanım var mı ?

Kartınız zaten OC olabilir yapabilirsiniz kart zaten güçlü kart bence yapmaya gerek yok o riski almaya gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…