i5-12400F oyunlarda çok ısınıyor

Trascendentium

Hectopat
Yer
Dünya
Daha fazla  
Meslek
İnsan
RAM
16 GB
Ekran kartı
3060 Ti
Anakart
H610M-D
İşlemci
i5-12400F
İşlemcimde ısı problemleri yaşıyorum, neden olduğunu anlamış değilim.

Cyberpunk 2077'de 87-90, The Finals'ta 95-100 civarına kadar ulaşıyor. Sıcaklığı görmek için o an Alt+Tab yapıp, Core Temp'e bakıyorum belki bunun etkisi vardır ama bu kadar olacağını zannetmiyorum. İşlemcinin normalde böyle bir ısı problemi yok, ya ben sıcaklıklara bakmayı yeni öğrendim ya da monitörümü büyüttüğüm için böyle bir etkisi oldu. Hiçbir fikrim yok.

Bu sıcaklık ölçümleri nasıl yapılıyor bilmiyorum, o yüzden istediğiniz bir test sonucu varsa veya oyun oynarken şu programı aç, sonra raporu buraya at tarzı bir şey gerekiyorsa verebilirim. Ekran kartımın 65 dereceyi geçtiğini görmemiş olmama rağmen, işlemci neden yumurta kızartıyor anlamadım gitti.

Şimdiden teşekkürler.

Cyberpunk 2077'de 87-90, The Finals'ta 95-100 civarına kadar ulaşıyor. Sıcaklığı görmek için o an Alt+Tab yapıp, Core Temp'e bakıyorum belki bunun etkisi vardır ama bu kadar olacağını zannetmiyorum. İşlemcinin normalde böyle bir ısı problemi yok, ya ben sıcaklıklara bakmayı yeni öğrendim ya da monitörümü büyüttüğüm için böyle bir etkisi oldu. Hiçbir fikrim yok.

Bu sıcaklık ölçümleri nasıl yapılıyor bilmiyorum, o yüzden istediğiniz bir test sonucu varsa veya oyun oynarken şu programı aç, sonra raporu buraya at tarzı bir şey gerekiyorsa verebilirim. Ekran kartımın 65 dereceyi geçtiğini görmemiş olmama rağmen, işlemci neden yumurta kızartıyor anlamadım gitti.

Şimdiden teşekkürler.
100 derece çok fazla. Termal macun bakımını yaptın mı?

Gerçekten çok fazlaymış, bende aynı işlemciyi kullanıyorum stok fanla 70 i geçmedi daha yükte. Kasanızın hava akışı nasıl diyeceğim sobanın üstüne koysan anca o kadar olur.

Şimdiden teşekkürler.

Hocam termal macun bakımı yapıldı mı yapıldıysa da doğru şekilde yapıldığından emin misiniz?

Şimdiden teşekkürler.
BIOS'tan işlemci voltajını kontrol edip fan devir ayarlarını manuel ayarlamayı deneyiniz. Termal macunu yeni sürdüyseniz bu dediklerimi yapmanız yeterli olacaktır.

100 derece çok fazla. Termal macun bakımını yaptın mı?
Hocam termal macun bakımı yapıldı mı yapıldıysa da doğru şekilde yapıldığından emin misiniz?
2023'ün Aralık ayında almış olmam lazım. Aldığımdan beri müdahale yapmadım.
Gerçekten çok fazlaymış, bende aynı işlemciyi kullanıyorum stok fanla 70 i geçmedi daha yükte. Kasanızın hava akışı nasıl diyeceğim sobanın üstüne koysan anca o kadar olur.
İşlemciden işlemciye stok fan kalitesi değişiyor mu?
Hocam kasaya hava girişi çıkışı olmuyor herhalde başka bir şekilde o halde olamaz o işlemci ben AMD ile o kadar yüksek sıcaklık değerleri almıyorum.
Kasanın hava akışı kötü olsa ekran kartım da pişerdi diye düşünüyorum.
BIOS'tan işlemci voltajını kontrol edip fan devir ayarlarını manuel ayarlamayı deneyiniz. Termal macunu yeni sürdüyseniz bu dediklerimi yapmanız yeterli olacaktır.
Pek ellemek istemiyorum açıkçası BIOS'a. Kurcalamaya çekiniyorum.

Nereye bakacağıma dair bir video varsa paylaşabilir misiniz?

Bu arada Core Temp ve Armoury Crate sıcaklıkları farklı gösteriyor.

ApplicationFrameHost_MG6w2AakPL.png

Armoury Crate 87 gösterirken Core Temp neredeyse 100 dereceye vurduğumu söylüyor.

ApplicationFrameHost_Va7EtCvH5S.png

Arada hep bir 5-10 derecelik fark var. Tabii hâlen sıcak ama en azından işlemci 100 dereceye vurmuyor. Sizce uygulamalardan biri yanlış mı gösteriyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı