i5 12400F Prime95 testinden sonra %100 kullanılıyor

Feronia32

Zeptopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı yeni aldım Prime95 testi yaparken program çalışırken PC fanı hızlandı. Program hiçbir sonuç vermeden belli bir süre sonra kapandı ve işlemcinin hala %100 kullanıyor ve fan hala hızlı çalışıyor arkadaşlar. Sanırım işlemcimde sorun var.

Intel'in testini yaparken ise "brandstring fail" verdi.

İşlemcim i5 12400F 6 çekirdek.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    150,4 KB · Görüntüleme: 61
  • Adsız.png
    Adsız.png
    151,2 KB · Görüntüleme: 64
  • Adsız.png
    Adsız.png
    146,9 KB · Görüntüleme: 48
  • Adsız.png
    Adsız.png
    147,5 KB · Görüntüleme: 52
  • Adsız.png
    Adsız.png
    2 MB · Görüntüleme: 71
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şimdi dediğiniz üzere tekrardan test yapıyorum ilk test sanırım oluyor bu ilk test te sorun yok gibi gözüküyor işlemci ısısıda düştü ama fanlar hızlanıyor testi başlatırken ve şu anda hala hızlı dönüyor işlemci ısısı düşmesine rağmen ve işlemci Max hız 4.40 GHz olmasına rağmen en fazla 4 oluyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    201,9 KB · Görüntüleme: 64
Hocam şimdi dediğiniz üzere tekrardan test yapıyorum ilk test sanırım oluyor bu ilk test te sorun yok gibi gözüküyor işlemci ısısıda düştü ama fanlar hızlanıyor testi başlatırken ve şu anda hala hızlı dönüyor işlemci ısısı düşmesine rağmen ve işlemci Max hız 4.40 GHz olmasına rağmen en fazla 4 oluyor.
AVX açık olduğu için 4GHZ olması normal prime95 26.6 sürümünün altında indirerek deneyebilirsiniz. Ayrıca Prime95 i kapatırken görev çubuğundan sağ tık yaparak oradan da kapatın. Yoksa arkada çalışmaya devam eder. Fan hızı ise kademeli olarak yavaşlaması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı