Merhaba, bilgisayarımda bir sıkıntı yoktur hatta bilgisayarı yeni aldım alalı 3-4 ay oldu ama şu zamanlarda çok sık mavi ekran hatası almaya başladım. Minidump dosyalarını atıyorum belki bilen biri yardımcı olabilir yazılımsal mı yoksa donanımsal mı? Donanımsal ise garantiye götüreceğim bilgisayar özelliklerim ise.
Anakart: ASUS Prime H610M-K D4.
İşlemci: Intel i5 12400F.
PSU: 550W ASUS TUF Bronze.
Ekran kartı: ASUS Dual Core RTX3060.
RAM: Corsair vencord 3200MHz 8x2 GB.
Minidump dosyasını nasıl atacağım bilmiyorum.
Oyun oynuyorken oluyor sanırsam bir de ana diskimin infosu.
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
3.9GHz'de çalışıyor olarak görünüyor, stok hızı 2.5GHz. Bir şey yapmadıysan da işlemciyi kontrol et, eğer durum tekrarlarsa sorun bundan dolayı oluyor.
Konuyu detaylı okudum/oyun sırasında oluyor demişsin, bu da 3.9GHz olayını açıklıyor.
Rich (BB code):
Processor Version 12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12400F
Processor Voltage 8ah - 1.0V
External Clock 100MHz
Max Speed 4400MHz
Current Speed 3960MHz
İşlemci yük altında kararsızlığa girmiş, chipsetlerini de güncelle.
3.9GHz'de çalışıyor olarak görünüyor, stok hızı 2.5GHz. Bir şey yapmadıysan da işlemciyi kontrol et, eğer durum tekrarlarsa sorun bundan dolayı oluyor.
Konuyu detaylı okudum/oyun sırasında oluyor demişsin, bu da 3.9GHz olayını açıklıyor.
Rich (BB code):
Processor Version 12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12400F
Processor Voltage 8ah - 1.0V
External Clock 100MHz.
Max Speed 4400MHz.
Current Speed 3960MHz
İşlemci yük altında kararsızlığa girmiş, chipsetlerini de güncelle.