i5 12400F - RTX 3060 sistemde DirectX error nasıl çözülür?

SerhatSogut

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, son 1 aydır bilgisayarımdan adamakıllı oyun oynayamıyorum. GTA 5, Battlefield hatta Metin2'de bile sorun yaşıyorum.
Özet geçecek olursam;

1725469988750.png

Battlefield oyunlarında bu hatadan alıyorum, ekran fotoğrafı çekmeyi unuttuğum için farklı konulardan aldım

Hatayı almadan önce ekran kartı reset yiyor monitör kapanıp açılıyor ve ardından yukarıdaki hatayı veriyor, ayrıca Metin2'de 3 Client açmışsam 3 defa ekran kartı resetleniyor her resetlendiğinde bir Client kapanıyor ve art arda oluyor. BIOS güncel değildi onu güncelledim, bilgisayarımın özellikleri ise:

Sistem Windows 11
RTX 3060
i5 12400F
Anakart ASUS TUF Gaming B660M-E D4

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafikleri düşürün öyle deneyin, bende de VRAM'den kaynaklı ve laptop olduğundan nadir de olsa bir güç arızası ile ekran kartı kısılması sonucu DirectX çökmeleri yaşıyorum. Grafikleri düşürün bir de öyle deneyin benim sorunum o şekilde çözülüyor.

Eski ekran kartının driverı var sanırsam, DDU ile 1650 Ti driverını kaldır.

Bunu detaylı anlatan bir video yok mu acaba DDU ilk defa duydum bu arada ekran kartım RTX3060 fotoğraf başka yerden hazır bulup aldım ama aynı hata.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodakilerini yaptım ama hala aynı sorun devam ediyor.

Bunu yazarken eski bir sürücü indirmeyi başlattım onu deneyeceğim sonuçlarını buraya yazarım tekrardan.

Eski sürücü ile test ettim yine aynı sorun la karşılaştım maalesef.

Durmadan testler yaptım ve sorunu çözdüm gibi.
Yaptığım tüm olumlu olumsuz testleri paylaşacağım.

1. Test Windows Defender ayarlarını güncellemek sistem güncellemesini yapmak - [OLUMSUZ]
2. Test DDU yöntemi ile ekran kartı sürücülerini silip en son sürücüyü yüklemek- [OLUMSUZ]
3. Test tekrardan DDU ile ekran kartı sürüclerini silip eski bir sürüm yüklemek - [OLUMSUZ]
4. Test yüklediğim eski sürümü silmeden son versiyona güncellemek - [OLUMSUZ]
5. Test kasayı açıp HDD hard disk bağlantısını kesmek - [OLUMSUZ]
6. Test bilgisayarda fazla olan her şeyi silmek yükünü hafifleştirmek - [OLUMSUZ]
7. Test kasanın içini detaylı bir şekilde temizlemek - [OLUMSUZ]
8. Test DirectX ve Visual Studio silip güncel versiyonlarını yüklemek - [OLUMSUZ]

Ve son olarak tüm bunları yaparken bilgisayar Power tuşuna bastığımda ekran kartlarının fanlarının çalıştığını gördüm ve Windows başlatılınca fanlar duruyormuş fanların arızalımı diye şüphelendim ve MSI Afterburner ile test ettim ve fanları tekrardan çalıştırmayı başardım ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım ve umarım yaşamam.

güncelleme 1 oyun oynadıktan sonra tekrardan aynı hatayı verdi ve şimdi format atmayı deniyeceğim

Güncel
Bunu detaylı anlatan bir video yok mu acaba DDU ilk defa duydum bu arada ekran kartım RTX3060 fotoğraf başka yerden hazır bulup aldım ama aynı hata.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodakilerini yaptım ama hala aynı sorun devam ediyor.

Bunu yazarken eski bir sürücü indirmeyi başlattım onu deneyeceğim sonuçlarını buraya yazarım tekrardan.

Eski sürücü ile test ettim yine aynı sorun la karşılaştım maalesef.

Durmadan testler yaptım ve sorunu çözdüm gibi.
Yaptığım tüm olumlu olumsuz testleri paylaşacağım.

1. Test Windows Defender ayarlarını güncellemek sistem güncellemesini yapmak - [OLUMSUZ]
2. Test DDU yöntemi ile ekran kartı sürücülerini silip en son sürücüyü yüklemek- [OLUMSUZ]
3. Test tekrardan DDU ile ekran kartı sürüclerini silip eski bir sürüm yüklemek - [OLUMSUZ]
4. Test yüklediğim eski sürümü silmeden son versiyona güncellemek - [OLUMSUZ]
5. Test kasayı açıp HDD hard disk bağlantısını kesmek - [OLUMSUZ]
6. Test bilgisayarda fazla olan her şeyi silmek yükünü hafifleştirmek - [OLUMSUZ]
7. Test kasanın içini detaylı bir şekilde temizlemek - [OLUMSUZ]
8. Test DirectX ve Visual Studio silip güncel versiyonlarını yüklemek - [OLUMSUZ]

Ve son olarak tüm bunları yaparken bilgisayar Power tuşuna bastığımda ekran kartlarının fanlarının çalıştığını gördüm ve Windows başlatılınca fanlar duruyormuş fanların arızalımı diye şüphelendim ve MSI Afterburner ile test ettim ve fanları tekrardan çalıştırmayı başardım ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım ve umarım yaşamam.

güncelleme 1 oyun oynadıktan sonra tekrardan aynı hatayı verdi ve şimdi format atmayı deniyeceği

Güncelleme funmark testini açarken 1-2 saniye sonra tekrar ekran kartı kapanıyor ve ekran kartını farklı cihazda test ettim sorun hala devam ediyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı