i5 12400F RTX 3060 sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

anılcancan

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Single Kit Ram
SSD veya HDD modeli
MLD M300 500GB NVME 2280 Gen3x4 M.2 SSD (3300MB Ok
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 2
Anakart
GIGABYTE H610M H 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI
İşlemci
Intel Core i5 12400F 4.40GHz 18MB Önbellek 6 Çekir
Selam arkadaşlar, kafayı yemek üzereyım artık oyunlardan atıyor ana ekrana ana ekrana gelince bilgisayar sapıtıyor ve mavi ekrana düşüyor. Sonra ama her defasında farklı bir mavi ekran hatası verıyor. Tüm testleri yaptım testlerde sorun olmazken oyunlarda pat atıyor. Recep Bey'in minidump dosyasını atın yardımcı olalım dedıgı vıdeo gordum ve forma yazdım, yardımcı olur musunuz? (sıstemı alaılı 2 ay bıle olmadı) @Recep Baltaş

Minidump dosyası lınktedır:

@Recep Baltaş

@Enes3078 hocan bakabiliri misin musitsen

@Bora Dere

Kime bakmiyor ya🥺🥺

Son düzenleme:
Kime bakmiyor ya🥺🥺

Merhabalar herkes müsait oldukça bakıyor. Sorununuza gelirsek RAM'de arızanız var gibi görünüyor. RAM'inizi Memtest86'ya sokup geri dönüş sağlayın. Birkaç saat sürebilir müsait olduğunuz bir ara yapın. Sonucu fotoğraf alıp bizimle paylaşın.

MEMORY_MANAGEMENT (1a)
PFN_LIST_CORRUPT (4e)
Typically caused by drivers passing bad memory descriptor lists
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (1e)
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50)
Invalid system memory was referenced.
SRTSP64.SYS (Norton Symantec antivirüs)
ntkrnlmp.exe
QtWebEngineProcess.exe (Origin exelerinden birisi)

sebeplerinden hatalar almış. Yüklenmeyen modül listesinde Microsoft dışı norton var.
Microsoft Database donanım arızası üzerinde durmuş.

@xxMFIxx yaptim sorun gözükmedi İtopya servise yolladım tekrar Perşembe günü

@xxMFIxx hocam cihaz geri geldi dün teknik servis ile konuştuğum da aynı oyunu bizde açtık bizde oyundan atma mavi ekran vs yapmadi dediler +bi kac tannede kendi oyunlarindan denedik diye de ekledi ama şuan ben yine oyun girince oyundan atıyor belirsiz bı sure sonra artik aklima hic bi çözüm gelmiyor

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
@xxMFIxx yaptim sorun gözükmedi İtopya servise yolladım tekrar Perşembe günü

@xxMFIxx hocam cihaz geri geldi dün teknik servis ile konuştuğum da aynı oyunu bizde açtık bizde oyundan atma mavi ekran vs yapmadi dediler +bi kac tannede kendi oyunlarindan denedik diye de ekledi ama şuan ben yine oyun girince oyundan atıyor belirsiz bı sure sonra artik aklima hic bi çözüm gelmiyor

@Recep Baltaş

Video kaydına alarak verdiği arızayı ve hata kodunu kanıtlayın. 4-5 tane video kaydı alın. Daha sonra video kayıtlarının YouTube liste dışı linklerini bir kağıda çıktı alıp tekrar servise gönderin.

Bazen servisler uğraşmamak için sorun yok deyip gönderiyorlar veya yalan atıyorlar. Tekrar tekrar gönderdiğinizde sorunu kanıtlar bir şeyler yaptığınızda kabul edip arızalı parçayı değiştiriyorlar. Örnekleri çok.

Yani yazılımsal veya donanımsal bir arıza varsa aynı şeyleri yaparken onlarda da vermesi lazım. Cihaz aynı cihaz sonuçta. Bizde vermiyor demeleri komik olmuş. İlla uğraştıracaklar.

Dilerseniz biraz daha bekleyin. Diğer arkadaşlarda konuyu inceleyip bakarlar.

Video kaydına alarak verdiği arızayı ve hata kodunu kanıtlayın. 4-5 tane video kaydı alın. Daha sonra video kayıtlarının YouTube liste dışı linklerini bir kağıda çıktı alıp tekrar servise gönderin.

Bazen servisler uğraşmamak için sorun yok deyip gönderiyorlar veya yalan atıyorlar. Tekrar tekrar gönderdiğinizde sorunu kanıtlar bir şeyler yaptığınızda kabul edip arızalı parçayı değiştiriyorlar. Örnekleri çok.

Yani yazılımsal veya donanımsal bir arıza varsa aynı şeyleri yaparken onlarda da vermesi lazım. Cihaz aynı cihaz sonuçta. Bizde vermiyor demeleri komik olmuş. İlla uğraştıracaklar.

Dilerseniz biraz daha bekleyin. Diğer arkadaşlarda konuyu inceleyip bakarlar.

Hocam ikinci defa yolllayisim adamlar diyor test ettik sorun olmadi falan diyorlar dediğin gibi yalan söylüyor olabilirler sikeyet var .com yazdim simdi haftaa icii baklim arayacağım tekrar artık git gel kutular bile yiprandi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı