Merhaba, bilen dostlardan yardım istiyorum.
Sistemimde güncel FPS oyunlarını oynamaktayım (CS2, Valorant.) Sizce işlemcimi nasıl yükseltmeliyim?
Ekran kartı olarak ASUS TUF 3060 Ti var. Darboğaz yapmayacak şekilde işlemci veya işlemci-anakart(AMD olursa) tavsiyeniz varsa çok sevinirim.
Bütçe 15000.
3060 Tİ hala iş yapan kuvvetli bir kart. Bu bağlamda dediğiniz gibi sadece 3 bileşene ihtiyacınız olacak. Ryzen 5 7500F, giriş seviye bir B650M anakart ve 32 GB 6000 MHz bellekler ile uzun süre kullanmaya devam edebilirsiniz.
Biostar B650MP-E Pro AMD B650 6000 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
3060 Tİ hala iş yapan kuvvetli bir kart. Bu bağlamda dediğiniz gibi sadece 3 bileşene ihtiyacınız olacak. Ryzen 5 7500F, giriş seviye bir B650M anakart ve 32 GB 6000 MHz bellekler ile uzun süre kullanmaya devam edebilirsiniz.
Darboğaz yapan anakartın güç beslemesi. Sıvı soğutma modelini bilmiyorum ama muhtemelen soğutur. Yukarıda attıklarımı soğutucuyu çıkararak alabilirsin elinde soğutucu varmış madem. 12400f ve eski anakartını da ikinci elden satarsın.
Darboğaz yapan anakartın güç beslemesi. Sıvı soğutma modelini bilmiyorum ama muhtemelen soğutur. Yukarıda attıklarımı soğutucuyu çıkararak alabilirsin elinde soğutucu varmış madem. 12400f ve eski anakartını da ikinci elden satarsın.