Merhaba arkadaşlar, hazır sistem aldım İtopya'dan ve güç kaynağının kötü bir marka olduğunu söylediler, tüm sistemi yakma riski varmış o yüzden buraya sormak istedim.
Sistem bu şekilde:
Kasa ve güç kaynağı: GameBooster GB-W002B 650w 80+ BRONZE USB 3.0 Mesh ARGB Gaming E-ATX Kasa
i5-12400F
RTX 3060 Ti. GIGABYTE H610M H 3200MHz DDR4
Bu sisteme *güvenilir* ve nispeten uygun fiyatlı(2000 civarı olabilir) güç kaynağı önerebilir misiniz?
Attığınız modelin fiyatı aşırı kötü. GF serisi GF1'in güzelce bir kırpılmış hali denebilir. Üstüne 2700 TL gibi bir fiyatı var. Bu fiyata uzak durulmalı.
Sisteminiz için bu fiyat civarında bir güç kaynağına ihtiyacınız yok. Şu model fazla fazla yeterlidir:
750W olan seçenek fazla abartı. İhtiyacınız yok yani. İçleri hemen hemen benzer kalitede ama RM650x daha performanslı bir model. Benim günün sonunda önerim CX650F olur.
Güvenilir ancak tek başına bir anlamı yok. Güç kaynağının içinde pek çok devre elemanı var.
Attığınız Asus fiyatını kesinlikle hak etmeyen bir model. CX650F varken bakılmamalı bile. 1400 TL civarında düşünülebilir. Üstte attığım modeller de bariz daha kaliteli.