i5-12400F RTX 3060Ti 200 FPS normal mi?

İbrahimTunx

Hectopat
Daha fazla  
Hocam merhaba, Valorant'ta internetten baktığımda adamlar 450FPS altında almıyor ama ben girip denediğimde yüksek ayar da olsa düşük de olsa 200 250 300 bulmuyor FPS bu neden olur acaba? Diğer oyunlarda pek böyle bir şey gormedim.
i5 12400F.
RTX 3060 Ti.
32 GB RAM.

Bence normal değil bende 3060 Ventus AMD R5 5500 16 GB RAM var en yüksek ayarlarda 250 FPS alıyorum.

Hocam valorant işlemci oyunu. Evet ekran kartı kullanımı da önemli ama önceliği işlemci. Aynı işlemciyi kullanıyorum, son 5 aydır valoranta girmiyordum. Bir saat önce girdim, şansına iyi denk geldi. Arayüz yüksek, doku kalitesi yüksek ayarlar da 300 fps altına inmiyorum neredeyse. XMP ayarın, Re-size Bar ayarın açık mı?

Bence normal değil bende 3060 Ventus AMD R5 5500 16 GB RAM var en yüksek ayarlarda 250 FPS alıyorum.
Bende normal olmadığı icin yazdim zaten çözüm lazim

Hocam Valorant işlemci oyunu. Evet ekran kartı kullanımı da önemli ama önceliği işlemci. Aynı işlemciyi kullanıyorum, son 5 aydır Valorant'a girmiyordum. Bir saat önce girdim, şansına iyi denk geldi. Arayüz yüksek, doku kalitesi yüksek ayarlar da 300 FPS altına inmiyorum neredeyse. XMP ayarın, re-size bar ayarın açık mı?

Hiç bilgim yok XMP re size falan anlatırsanız sevinirim nasıl yapabilirim?

Hocam şimdi öncelikle xmp açmak için MSİ bios'una girmen lazım. Bu delete tuşu diye hatırlıyorum. Bilgisayarı yeniden başlatın ve başlarken hiç durmadan delete tuşuna basın. Bios ekranı açılacaktır.
Xmp ayarını aktif etmek için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yine bios ekranından yapılacak re-size ayarını açmak için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam şimdi öncelikle XMP açmak için MSI BIOS'una girmen lazım. Bu delete tuşu diye hatırlıyorum. Bilgisayarı yeniden başlatın ve başlarken hiç durmadan delete tuşuna basın. BIOS ekranı açılacaktır.
XMP ayarını aktif etmek için:

Yine BIOS ekranından yapılacak re-size ayarını açmak için:

Ha hocam XMP'i ayarlamistim onu hatirladim diğer ayari da deneyeceğim

Ha hocam XMP'i ayarlamistim onu hatirladim diğer ayari da deneyeceğim
Tamamdır hocam. Re-size bar ayarı "İşlemcinin ekran kartı belleğinin tamamına ulaşmasını sağlar. Açmanız bazı oyunlarda performans artışı olur." diye bir cevaba sahip.

XMP bazen otomatik kapanıyor. Kontrol et.

Tamamdır hocam. Re-size bar ayarı "İşlemcinin ekran kartı belleğinin tamamına ulaşmasını sağlar. Açmanız bazı oyunlarda performans artışı olur." diye bir cevaba sahip.

XMP bazen otomatik kapanıyor. Kontrol et.

Hocam ikiside acıkmış zaten kontrol ettim :/

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı