Hocam merhaba, Valorant'ta internetten baktığımda adamlar 450FPS altında almıyor ama ben girip denediğimde yüksek ayar da olsa düşük de olsa 200 250 300 bulmuyor FPS bu neden olur acaba? Diğer oyunlarda pek böyle bir şey gormedim.
i5 12400F.
RTX 3060 Ti.
32 GB RAM.
Hocam valorant işlemci oyunu. Evet ekran kartı kullanımı da önemli ama önceliği işlemci. Aynı işlemciyi kullanıyorum, son 5 aydır valoranta girmiyordum. Bir saat önce girdim, şansına iyi denk geldi. Arayüz yüksek, doku kalitesi yüksek ayarlar da 300 fps altına inmiyorum neredeyse. XMP ayarın, Re-size Bar ayarın açık mı?
Hocam Valorant işlemci oyunu. Evet ekran kartı kullanımı da önemli ama önceliği işlemci. Aynı işlemciyi kullanıyorum, son 5 aydır Valorant'a girmiyordum. Bir saat önce girdim, şansına iyi denk geldi. Arayüz yüksek, doku kalitesi yüksek ayarlar da 300 FPS altına inmiyorum neredeyse. XMP ayarın, re-size bar ayarın açık mı?
Hocam şimdi öncelikle xmp açmak için MSİ bios'una girmen lazım. Bu delete tuşu diye hatırlıyorum. Bilgisayarı yeniden başlatın ve başlarken hiç durmadan delete tuşuna basın. Bios ekranı açılacaktır.
Xmp ayarını aktif etmek için:
Yine bios ekranından yapılacak re-size ayarını açmak için:
Hocam şimdi öncelikle XMP açmak için MSI BIOS'una girmen lazım. Bu delete tuşu diye hatırlıyorum. Bilgisayarı yeniden başlatın ve başlarken hiç durmadan delete tuşuna basın. BIOS ekranı açılacaktır.
XMP ayarını aktif etmek için:
Yine BIOS ekranından yapılacak re-size ayarını açmak için:
Tamamdır hocam. Re-size bar ayarı "İşlemcinin ekran kartı belleğinin tamamına ulaşmasını sağlar. Açmanız bazı oyunlarda performans artışı olur." diye bir cevaba sahip.
Anakartım ASUS TUF B350M Plus. Yeni BIOS geldi bu stutter sorununu gideren ve yükledim. Böyle bir ayar geldi, ReSize BAR diye, açık ya da kapalı diyor. Açınca resimdeki gibi bazı ayarları değiştiriyor. Bu nedir ve açık kalınca ne olur? Ekran kartım NVIDIA GTX 1660 Super.
Tamamdır hocam. Re-size bar ayarı "İşlemcinin ekran kartı belleğinin tamamına ulaşmasını sağlar. Açmanız bazı oyunlarda performans artışı olur." diye bir cevaba sahip.
Anakartım ASUS TUF B350M Plus. Yeni BIOS geldi bu stutter sorununu gideren ve yükledim. Böyle bir ayar geldi, ReSize BAR diye, açık ya da kapalı diyor. Açınca resimdeki gibi bazı ayarları değiştiriyor. Bu nedir ve açık kalınca ne olur? Ekran kartım NVIDIA GTX 1660 Super.