i5 12400F - RTX 3070 Ti sisteme yükseltme önerisi

JaePhoenix

Megapat
Daha fazla  
Aşağıda detaylarına yer verilen ve halihazırda kullanmakta olduğum mevcut sistemi 3 yıl önce almıştım. Bazı bileşenlerini yükseltmek istiyorum ancak hangilerinin yükseltilmesi gerektiğini pek bilemiyorum. Önerileriniz nedir? Neleri değiştirmeliyim? Ayrıca, parça parça yükseltmek mi, yoksa yeniden hazır sistem almak mı ucuza gelir?

Anakart: ASUS PRIME B660-PLUS D4 Intel B660 Soket 1700 DDR4 5066MHz (OC) M.2 Anakart.
İşlemci: Intel Core i5 12400F 2.5GHz 18MB Önbellek 12 Çekirdek 1700 10nm İşlemci.
Sıvı Soğutucu: Corsair H150 RGB 360mm Sıvı Soğutucu.
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8GB GDDR6X 256 Bit Ekran Kartı.
RAM: ADATA XPG Spectrix D41 TUF RGB 8GB (1x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Ram (4 adet).
SSD: XPG 1TB S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB/ 1900MB).
Depolama Diski: SEAGATE Barracuda ST1000DM010 1TB 64MB 7200Rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk.
Kasa: ASUS TUF Gaming GT501 RGB Tempered Glass USB 3.1 Mid Tower Kasa.
Güç Kaynağı: ASUS TUF GAMING 650B 650W 80+ Bronze PSU Güç Kaynağı.

Önce neye ihtiyacın olduğunu düşün yani depolama alanın yetersiz ise ek SSD alabilirsin onun dışında hangi konuda eksiklik yaşıyorsan ona yönelmelisin. İşlemcin ve ekran kartın zaten yeterli onları değiştirmen için bir sebep göremiyorum. Benim düşüncem güç kaynağını yükseltmen ve ek SSD alman olabilir. Bundan sonrası DDR5'e geçmek için adımlar atabilirsin illaki yükseltmek istiyorsan.

Ekran kartınızı 4060 ti yapabilirsiniz.

En mantıklısı, ekran kartınızı değiştirin.

Önce neye ihtiyacın olduğunu düşün yani depolama alanın yetersiz ise ek SSD alabilirsin onun dışında hangi konuda eksiklik yaşıyorsan ona yönelmelisin. İşlemcin ve ekran kartın zaten yeterli onları değiştirmen için bir sebep göremiyorum. Benim düşüncem güç kaynağını yükseltmen ve ek SSD alman olabilir. Bundan sonrası DDR5'e geçmek için adımlar atabilirsin illaki yükseltmek istiyorsan.

Depolama şu an için yeterli. Ancak ekran kartı ve işlemciyi yükseltip yükseltmeme konusunda kararsızım. Oyunları genel olarak yüksek grafiklerde 1080p oynuyorum. Artık biraz zorlanmaya başladı sistem. Özellikle ekran kartı ve işlemciyi değiştirmek istiyorum. Bir yandan DDR4 acaba daha ne kadar beni götürür diye düşünüyorum. 3 yıl önce çok yeni olduğu için önerilmemişti, ancak şu anda da gereksiz bir para da harcamak istemiyorum.

En mantıklısı, ekran kartınızı değiştirin.

Öneriniz var mı?

Depolama şu an için yeterli. Ancak ekran kartı ve işlemciyi yükseltip yükseltmeme konusunda kararsızım. Oyunları genel olarak yüksek grafiklerde 1080p oynuyorum. Artık biraz zorlanmaya başladı sistem. Özellikle ekran kartı ve işlemciyi değiştirmek istiyorum. Bir yandan DDR4 acaba daha ne kadar beni götürür diye düşünüyorum. 3 yıl önce çok yeni olduğu için önerilmemişti, ancak şu anda da gereksiz bir para da harcamak istemiyorum.

Öneriniz var mı?
4060 ti alabilirsiniz, ama 16 gb vram lık seçeneği 8 gb vram dan daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı