i5 12400F RTX 4060 oyunlarda düşük FPS ve takılma

icwcy

Femtopat
Daha fazla  
RTX 4060 i5 12400F 16 GB RAM sistemde performans yer paylasiminda baktigimda %99 FPS yerlerde. FPS 100'ken %99 FPS 40'larda. 30'a bile dustugu oluyor. Bu yasandiginda CPU kullanimi 24 ve GPU kullanimi 41.

RTX 4060 i5 12400F 16 GB RAM sistemde performans yer paylasiminda baktigimda %99 FPS yerlerde. FPS 100'ken %99 FPS 40'larda. 30'a bile dustugu oluyor. Bu yasandiginda CPU kullanimi 24 ve GPU kullanimi 41.

1. sürücüleri güncelle.
2. arka planda çalışan uygulamaları kapat.
3. CPU ve GPU sıcaklıklarını kontrol et.
4. oyun grafik ayarlarını düşür.
5. Windows güç planını "yüksek performans" yap.
6. donanımı kontrol et.
Sorun devam ederse, başka bir sistemde test etmeyi düşün hocam. 🙂

Hepsini yaptim ve olmadi. Ben zaten shimmering sorunlari ve titreme sorunlarinida yasiyorum. 3 problem birlesince 30binlik PC cop oldu vallahi yeni aldim daha. Yardim etmeye calistigin icin teşekkürler.

Hepsini yaptim ve olmadi. Ben zaten shimmering sorunlari ve titreme sorunlarinida yasiyorum. 3 problem birlesince 30binlik PC cop oldu vallahi yeni aldim daha. Yardim etmeye calistigin icin teşekkürler.

Anladım hocam, yeni bir sistemde bu kadar çok sorun yaşamak gerçekten sinir bozucu. Şu noktada, bazı ek şeyleri kontrol etmekte fayda olabilir yani.
1. BIOS güncellemesi: Anakartının BIOS'unu güncellemek, donanım uyumluluğu sorunlarını çözebilir.
2. bellek sorunları: RAM modüllerini tek tek çıkararak veya yer değiştirerek sorun olup olmadığını test edebilirsin.
3. SSD/HDD sağlığı: Disk sağlığını kontrol et. Sorunlu bir SSD veya HDD de performans düşüklüğüne yol açabilir.
4. temiz kurulum: Windows ve sürücüleri sıfırdan yeniden yüklemek, yazılımsal sorunları çözebilir.
5. monitör ve kablo: Monitör ve bağlantı kablolarında sorun olup olmadığını kontrol et. Shimmering ve titreme bazen bu faktörlerden kaynaklanabilir.
Sorunun donanımsal bir problem olabileceğini düşünüyorsan, teknik servise danışmak da iyi bir adım olabilir hocam. Umarım bu önerilerim ile sorununu çözebilirsin.

Hangi oyunda yaşıyorsunuz bu sorunu? Tüm oyunlarda oluyorsa sorunun önce yazılımsal olup olmadığına bakmak daha mantıklı. Herhangi bir şey indirdikten sonra mı oldu? Bu sorunu yaşadığınız zaman Görev Yöneticisi'nden arka planda kaynak tüketen herhangi bir program olup olmadığına bakar mısınız? Buralarda bir sorun yoksa Windows güncellemelerini yapın, yine sorun düzelmezse ekran kartı sürücülerini DDU ile silip farklı sürüm kurmayı deneyin. Son olarak yine düzelmezse format atma şansınız varsa format atıp deneyin. Bu tarz sorunları, özellikle de Micro stutter sorununu bende sistemi ilk aldığım zamanlar yaşıyordum, Windows 11 kullanıyordum. Yapmadığım şey kalmamıştı, son çare format atıp Windows 10'a geçtim ve bir eski ekran kartı sürücüsünü kurarak çözdüm sorunu. Tüm bunları yapmanıza rağmen sorun hala devam ediyorsa o zaman donanımsal olabilir.

Merhaba hepsini yaptim ama cozulmedi bu sorun donanimsal galiba. Hazir almistim sistemi ve actigimdan beri bu sorun devam ediyor. Son olarak format atmak kaldi onu da deneyecegiz inşallah. (Bu sorun butun oyunlarda var)

Gelisme: NVIDIA'nin sitesinden bulabilecegim en az surumunu indirdim ve bu sorun onemli olcude azaldi 511 suru muydu galiba manuel aramada cikan en dusugu indirdim acaba daha dusugunu indirebilir miyim?

Son düzenleme:
Merhaba hepsini yaptim ama cozulmedi bu sorun donanimsal galiba. Hazir almistim sistemi ve actigimdan beri bu sorun devam ediyor. Son olarak format atmak kaldi onu da deneyecegiz inşallah. (bu sorun butun oyunlarda var)

Gelisme: NVIDIA'nin sitesinden bulabilecegim en az surumunu indirdim ve bu sorun onemli olcude azaldi 511 suru muydu galiba manuel aramada cikan en dusugu indirdim acaba daha dusugunu indirebilir miyim?

Hocam NVIDIA'nın sitesinden eski sürümleri indirip deneyebilirsin ama çok eski sürümler bazen yeni oyunlarla uyumlu olmayabilir. Format atmak da iyi bir seçenek olabilir, çünkü bazen sistemdeki sorunları çözebilir. Eğer bu da işe yaramazsa, donanımda bir sorun olabilir ve teknik servise gitmek gerekebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı