i5 12400F - RTX 4060 sistem düşük performans veriyor

Talha21643_1

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımı 2 sene önce aldım ve artık League of Legends'ta 120 civarı FPS alıyorum. Video kaydı açınca (NVIDIA'nın programından) 110'lara kadar düşüyor.
Bilgisayarımın özellikleri sırasıyla:
  • RTX 4060
  • i5 12400F
  • 16 GB RAM
  • 1 TB SSD

6 ay önce termal macunu değiştirildi. Bilgisayarıma format atmama rağmen aynı FPS değerlerini alıyorum. Sorun ne olabilir acaba?
"Virüs" diyecekseniz, imkânı yok. Güç ayarları falan hepsi yüksek performansta.
Neden böyle, yardımcı olur musunuz? Eğer ki bu FPS'ler normalse, bana LoL için alabileceğim işlemci modeli yazarsanız güzel olur.

Senin sistemde genel bir sorun olabilir. Arc A750 12100FLI kombinasyonda FPS 200'e sabitli bir şekilde rahatça oynatıyor. Onun 1080P'de harici orta-yüksek ayarda 60 FPS altı oyun oynattığını görmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla düşük alıyor arkadaş, R5 5500 4060, ortalama 140-150 FPS'lerde. LoL konu olunca elden bir şey gelmiyor tabii, istemci kötü, oyun eski, yeni bir motora taşımaları gerekli.

Ben ticket attım, artık Riot'a. Oyunda FPS'ler çok düşük; +120 FPS'te normalde kasmaması lazım ama kasıyor diye attım ben ticket. Sürücüleri güncelle falan dedi. Eğer hâlâ sıkıntı devam ederse söyle, daha kapsamlı şeylere bakacağım dedi.

Senin sistemde genel bir sorun olabilir. Arc A750 12100FLI kombinasyonda FPS 200'e sabitli bir şekilde rahatça oynatıyor. Onun 1080P'de harici orta-yüksek ayarda 60 FPS altı oyun oynattığını görmedim.

Nasıl bir genel sorun? Çözülebilen bir şey mi?

Ben ticket attım artık Riot'a oyunda FPS'ler çok düşük + 120 FPS'te normalde kasmaması lazım ama kasıyor diye attım ben ticket sürücüleri güncelle falan dedi eğer hâlâ sıknıtı devam ederse söyle daha kapsamlı şeylere bakacağım dedi.

Nasıl bir genel sorun çözülebilen bir şey mi?

Riot boş yapıyor, demiyor bizim sıkıntımız oyunun motorunu güncellemek yerine Lux'a skin getiriyoruz, havlulu Ahri kostümü getiriyoruz :)

Riot boş yapıyor, demiyor bizim sıkıntımız oyunun motorunu güncellemek yerine Lux'a skin getiriyoruz, havlulu Ahri kostümü getiriyoruz :)
Ama bak, 1 el Nunu'yla maç attım, bir şey hissetmedim; daha doğrusu kasmaya odaklanmamış da olabilirim. Bir sonraki maçımda emin olucam, düzeldi gibi ama baya bir şey yaptırttı. Bu arada bir sorum var, herkes oyun motorunu güncellemek diyor. Bu pahalı bir şey mi, yapmak yoksa zahmetli mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı