i5 12400F RTX 4060 sisteme yükseltme önerisi

Gablanify

Hectopat
Biliyorum sistem gayet güncel, daha 3 ay oldu alalı. Bu sistem render ve oyun odaklı bir sistem amacıyla alındı. Sorularım açık ve net. RTX 50 serisiyle beraber 5070 ve 5060 Ti 16 GB versiyonu gözüme çarptı. Şu an i5 12400F ve 32 GB DDR4 RAM kullanıyorum. Bu işlemciyi 14. nesile kadar yükseltebilirim ancak BIOS güncellemesi yapmam gerekiyor. Kullandığım soğutucu gayet yeterli bir soğutucu. Cooler Master Hyper 212 V3 Spectrum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir?

Ek olarak 2K monitör de olacağı için 2K'da 4060 Render'da yeter ancak oyunlarda yeter mi çok kararsızım. Mimar öğrencisiyim.

Bütçeniz nedir? Anakartınız nedir? Tüm özellikleri sayarsanız öneri yapabiliriz.

Bütçe için belli bir durum yok elimdekileri satarak üzerine ekleme yapma imkanım olabilir en fazla mesela i5 12400F satıp i5 14400F gibi. Anakart MSI H610M-E

Hocam anakartımız ddr5 ram desteklemiyor anakartta yükseltmeye gitmemiz gerekecek. Belli bir bütçe lütfen belirtin elinizdeki aklınızda bi fiyata satın onuda bize söyleyin lütfen.

Nvidia'nın 5000 serisi tamamen hayal kırıklığı gözümde. 5060 Ti muhtemelen 3070 Ti gücünde bir kart olacak. Bir nesil daha beklenebilir.

Hocam anakartımız DDR5 RAM desteklemiyor anakartta yükseltmeye gitmemiz gerekecek. Belli bir bütçe lütfen belirtin elinizdeki aklınızda bir fiyata satın onu da bize söyleyin lütfen.

DDR5'e gerek var mı ki şu an DDR4 oyunlarda yeterli oluyor.

NVIDIA'nın 5000 serisi tamamen hayal kırıklığı gözümde. 5060 Ti muhtemelen 3070 Ti gücünde bir kart olacak. Bir nesil daha beklenebilir.

4070 ve 4060 Ti arasında olacağı söyleniyor.

Ya ülkenin neredeyse %70'i daha yeni 1080P'de +60FPS almaya başladı aslında yetiyor 1080p ama monitör 2K 27 inç almayı göz önüne getirince sıkıntı oluyor.

Ya da 27 inç 1080p monitör almam lazım 24 inç küçük gelmeye başladı.

Ya ülkenin neredeyse %70'i daha yeni 1080P'de +60FPS almaya başladı aslında yetiyor 1080p ama monitör 2K 27 inç almayı göz önüne getirince sıkıntı oluyor.
Hocam oyun zevkine bağlı bir durum. Bu ülke genellikle yalnızlık sıkıntısı çeken insanlar çok yani kendimide dahil edeyim online oyunları seven ülkeyiz. Valorant olsun Lol olsun cs2 olsun bu oyunları daha çok oynarız ve bu oyunlar için yüksek hz daha önemli oluyor fiyat açısındanda 1080 p yeterli geliyor.

Yani bende yalnız biriyim açıkçası. Genelde CS2, FC 25, FH5, Cyberpunk gibi oyunları oynuyorum yaz aylarında RDR2 düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…