i5-12400F RX 6700XT sistemde CPU kullanımı %100 oluyor

Rht

Decapat
Daha fazla  
Oyunlara girdiğim zaman CPU kullanımı %100 oluyor. Oynadığım oyunlar BF2042 BF1 NFS Payback bunlarda %100 oluyor CS2 ve GTA 5'te ise 65-80 arası geziyor.
İşlemci i5 12400F ve 6700XT var. Yapmam gereken bir şey var mı acaba?

Aynı sıkıntıyı yaşıyorum benim de işlemci ve ekran kartı seninki ile aynı. Daha önce de olmuştu W11 baştan kurmuştum düzelmişti. Yine aynı seyi yaptım, sürücüleri guncelledim, BIOSu güncelledim ancak sorun devam ediyor. Muhtemelen bir sürücü hatası veya yeni Windows sürümü ile ilgili bir sorun güncelleme bekleyeceğiz gibi duruyor çok şey denedim ben çare bulamadım.

Bu arada önceden yeni nesil oyunlarda bile yüzde 10-12 civarı CPU kullanımı oluyordu. Forum forum geziyorum yerli yabancı bunu yaşayan çok insan var ancak çözüm yok ben bulamadım. Bizim çözebiliceğimiz bir sorun yok sorunu intele rapor etmekten başka.

Aynı sıkıntıyı yaşıyorum benim de işlemci ve ekran kartı seninki ile aynı. Daha önce de olmuştu W11 baştan kurmuştum düzelmişti. Yine aynı seyi yaptım, sürücüleri guncelledim, BIOSu güncelledim ancak sorun devam ediyor. Muhtemelen bir sürücü hatası veya yeni Windows sürümü ile ilgili bir sorun güncelleme bekleyeceğiz gibi duruyor çok şey denedim ben çare bulamadım.

Bu arada önceden yeni nesil oyunlarda bile yüzde 10-12 civarı CPU kullanımı oluyordu. Forum forum geziyorum yerli yabancı bunu yaşayan çok insan var ancak çözüm yok ben bulamadım. Bizim çözebiliceğimiz bir sorun yok sorunu intele rapor etmekten başka.
Hocam öncelikle teşekkür ederim. Bende w10 kullanıyordum w11 e geçtim aynı sorun devam etti. İşlemci için sorun olur mu ? Bide işlemci için stok fan mı var sizde yoksa ayrı bir soğutucu mu ?

Hocam öncelikle teşekkür ederim. Bende w10 kullanıyordum w11 e geçtim aynı sorun devam etti. İşlemci için sorun olur mu ? Bide işlemci için stok fan mı var sizde yoksa ayrı bir soğutucu mu
İntel stok fan kullanıyorum hocam. 10 gündür bununla uğraşıyorum CPU kullanımı fazla olduğu için oyunlarda arada kasma takılma oluyor ama artık uğraşmayı da bıraktım son 2 gündür. Ben yapılabileceğim her şeyi yaptım. İşlemci sıcaklığı benim max 77 dereceleri falan gördü bunlar sıkıntı yapacak sıcaklıklar değil ama can sıkıcı şuan steamden oyun indiriyorum CPU kullanımı yüzde 45 sıcaklık 65 derece umarım güncelleme vs ile çözülür ilerde.

Intel stok fan kullanıyorum hocam. 10 gündür bununla uğraşıyorum CPU kullanımı fazla olduğu için oyunlarda arada kasma takılma oluyor ama artık uğraşmayı da bıraktım son 2 gündür. Ben yapılabileceğim her şeyi yaptım. İşlemci sıcaklığı benim Max 77 dereceleri falan gördü bunlar sıkıntı yapacak sıcaklıklar değil ama can sıkıcı şu an Steam'den oyun indiriyorum CPU kullanımı yüzde 45 sıcaklık 65 derece umarım güncelleme vs ile çözülür ileride.

Fazlasıyla can sıkıcı vallahi oyun zevkimiz kalmadı. O fanın hızlı dönüşü bile rahatsız etmeye başladı.

Oyunlara girdiğim zaman CPU kullanımı %100 oluyor. Oynadığım oyunlar BF2042 BF1 NFS Payback bunlarda %100 oluyor CS2 ve GTA 5'te ise 65-80 arası geziyor.
İşlemci i5 12400F ve 6700XT var. Yapmam gereken bir şey var mı acaba?
Oyunu ilk açtığınız zaman mı bu şekilde bir kullanım var, yoksa sürekli mi ? Yani oyunu oynamaya devam ettiğiniz sürece %100 kullanım mı gösteriyor cpu'yu ? BIOS'un hangi versiyonunu kullanıyorsunuz? Beta kurmuş olabilir misiniz? Ayrıca chipset driverlarınız güncel mi ? Oyunlar ekran kartınızı görüyor mu ? Cpu'nun %100 olduğu zamanlarda gpu kullanımı nedir ?

Oyunu ilk açtığınız zaman mı bu şekilde bir kullanım var, yoksa sürekli mi ? Yani oyunu oynamaya devam ettiğiniz sürece %100 kullanım mı gösteriyor cpu'yu ? BIOS'un hangi versiyonunu kullanıyorsunuz? Beta kurmuş olabilir misiniz? Ayrıca chipset driverlarınız güncel mi ? Oyunlar ekran kartınızı görüyor mu ? Cpu'nun %100 olduğu zamanlarda gpu kullanımı nedir ?
hocam kendi adıma söyleyeyim ben her şeyim güncel bios, chipset vs. örnek vereyim elden ring oynuyorum sabit 60fps vsync açık cpu kullanımı yüzde 65 elden bunun yüzde 55ini kullanıyor. Gpu kullanımı bu arada yüzde 70lerde maximum ayarlarda.

hocam kendi adıma söyleyeyim ben her şeyim güncel bios, chipset vs. örnek vereyim elden ring oynuyorum sabit 60fps vsync açık cpu kullanımı yüzde 65 elden bunun yüzde 55ini kullanıyor. Gpu kullanımı bu arada yüzde 70lerde maximum ayarlarda.

Yukarıda bahsettiğiniz oyunlarda böyle oluyorsa sadece, bir yorumum yok maalesef. Belki grafik ayarlarını iyice yükseltip, ekran kartını çalışmaya zorlayabilirsiniz. FSR/DLSS açıp vs. Her oyunda yapıyor olsa, farklı şeyler denenebilirdi belki, ama bu senaryoda maalesef aklıma bir şey gelmiyor.

Hocam bios ve chipset güncelliği nasıl anlarım acaba ?

Hocam bios ve chipset güncelliği nasıl anlarım acaba ?
Anakartınızın modelini googlea yazıp aratın. Anakartın sitesinden support bölümüne gidin bios ve sürücüler kısmı var. Oradan güncellemeleri yapın. Sürücü güncellemede bir zorluk yok dosyayı indirip, zipten çıkarıp setupa basıyorsunuz ve kendisi güncelleniyor. Bios güncellemeyi bilmiyorsanız YouTubetan izleyin. İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı