i5-12400F sistem fazla mı ısınıyor?

YasarDg

Centipat
Daha fazla  
RAM
16gb
Ekran kartı
Rtx 3070 Gigabyte 8gb
Anakart
Gigabyte H610M HV2 DDR4
İşlemci
İntel core i5 12400F
Merhaba herkese. Dün yeni bir sistem aldım sonunda çocukluğumun hayalini gerçekleştirdim.
i5 12400F.
Gigabyte RTX 3070.
Şu anda an itibarıyla Crysis 1 oynuyorum ve hava sıcaklığı 38 derece oyunda ise GPU ve CPU sıcaklıkları 75 derece oluyor ikisi de genelde bu sıcaklık düzeylerinde.
Dün ise FurMark testi yaptım yaklaşık 20dk boyunda ve sonuçlar temp maximum 76 derece hotspot ise 87 dereceleri gördüler.
Aldığım sistemde sorun olmasından korkuyorum ilk defa bir sistem aldım ve hevesimin kursağında kalmasından korkuyorum. Bu değerler normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yok değerlerde. Bu arada ben laptopumu stres testine sokup kışın ısınıyorum.

Merhaba herkese. Dün yeni bir sistem aldım sonunda çocukluğumun hayalini gerçekleştirdim.
i5 12400F.
Gigabyte RTX 3070.
Şu anda an itibarıyla Crysis 1 oynuyorum ve hava sıcaklığı 38 derece oyunda ise GPU ve CPU sıcaklıkları 75 derece oluyor ikisi de genelde bu sıcaklık düzeylerinde.
Dün ise FurMark testi yaptım yaklaşık 20dk boyunda ve sonuçlar temp maximum 76 derece hotspot ise 87 dereceleri gördüler.
Aldığım sistemde sorun olmasından korkuyorum ilk defa bir sistem aldım ve hevesimin kursağında kalmasından korkuyorum. Bu değerler normal midir?
Normal gibi. Sistemin soğutma bileşenleri nedir?

Hocam kasayı ekleyince ellerimle sıcaklığın yoğunluğunu hissedebiliyorum
Teşekkürler ben biraz bu konularda paranoyakımda
Elinizle islemci/ekran kartinda kullanilan materyaller bir mi? Siz elinizle demiri bir mi tutuyorsunuz hocam. Tabii ki de sıcak hissedeceksiniz. Ortam sicakligindan da etkileniyordur kasanın dışı.

@YasarDg Sıvı soğutucu alıp takarsan işlemcide ortalama 50-55, en fazla 60 dereceyi görürsün. GPU'nun sıcaklığına yapacak pek bir şey yok, içini açıp termal pad'leri değiştirerek bir nebze ısı düşüşü sağlanabilir. Ayrıca GPU, 90'ı geçmediği sürece endişe edilecek bir şey yok bence. Ama ortamı çok ısıtıyor o ayrı. Kasayı daha havadar yere koyarak çözebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı