i5 12400F sistem Valorant ve CS 2'de %3 işlemci kullanımı oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

MehmetTrox

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8x2 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Crucial 500 gb
Ekran kartı
GeForce RTX 3060
Anakart
Asus Prime H610M
İşlemci
i5 12400F
Arkadaşlar işlemcim i5 12400F Valorant ve CS:GO'da işlemcimi %5 ve %3 arası kullanıyor aşırı az neden böyle nasıl düzeltebilirim?

Alt+Tab atınca arkada tasarrufa aldığı için böyle değerler gözüküyor olabilir. Görüntü ayarlarında pil de FPS'i kısıtla gibi sanırım 4 tane ayar var hepsini kapalı yapın. Bir de oyun tam ekranda ise kenarsız pencere moduna alın ve tekrar değerlere bakın.

FPS'te bir sıkıntı yok. İşlemci tarafında her çekirdek aynı yükte çalışmaz. Yalnızca tek çekirdeği izliyor olabilir misin?

MSI Afterburner'ın 4.6.5 sürümünü indir. CPU kullanımını düşük gösteren hatalı sürümler var. Muhtemelen onu kullanıyorsun.

Ekran kartım ASUS MSI değil hocam.

FPS gayet normal işlemci %3 olsaydı o FPS'leri alamazdınız. Tek çekirdeğe bakıyor olabil.

Uygulamanın adı MSI Afterburner. Kartının markasıyla alakası yok. Sen şu an işlemci kullanımına nereden bakıyorsun?

Uygulamanın adı MSI Afterburner. Kartının markasıyla alakası yok. Sen şu an işlemci kullanımına nereden bakıyorsun?

GPU Tweak 3.

FPS gayet normal işlemci %3 olsaydı o FPS'leri alamazdınız. Tek çekirdeğe bakıyor olabilir misiniz?

Yok GPU Tweak 3'ten bakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…