i5 12400F sistem Valorant'ta düşük CPU kullanıyor

matkapriza

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 6800
İşlemci
i5-12400F
Merhaba i5 12400F ve RX6800 bir masaüstü PC'm var. Sistem diğer oyunlarda (GTA, RDR) gibi oyunlarda gayet vadettiği güzel FPS'leri alıyor. GTA = 160-180. fakat Valorant'ta işler tam tersi durumda. 240-170 FPS değerleri alıyor bununla kalmayıp anlık droplar yaşanıyor. Sebebini bilen yardımcı olabilecek var mı? (240Hz monitöre sahibim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal gibi geldi.

RAM'ler nedir? Sıcaklık değerleri nedir? İşlemcinin oyun içerisinde kullanım değerleri ve çektiği güç nasıl? FPS değerleri normal gibi ama anlık droplar düşündürücü.

RAM'ler nedir? Sıcaklık değerleri nedir? İşlemcinin oyun içerisinde kullanım değerleri ve çektiği güç nasıl? FPS değerleri normal gibi ama anlık droplar düşündürücü.

GPU = 50 CPU(stok fan)=70-75 ramlar = 8x2 3200MHz kasanın test videolarında Valorant 350 400 FPS alıyordu üstelik sadece tek yerden değil birkaç yerden bakmıştım testlere.

GPU = 50 CPU(stok fan)=70-75 RAM'lar = 8x2 3200MHz kasanın test videolarında Valorant 350 400 FPS alıyordu üstelik sadece tek yerden değil birkaç yerden bakmıştım testlere.

350-400'ü unut. Düzgün bir anakart ve ayarla anca görürsün 350'leri. İşlemcin büyük ihtimal throttle yiyor. Stok fan ile o sıcaklıklarda ben throttle yiyordum. 240 FPS ve üstünü sabit almak istiyorsan zaten 12400F'i seçmek gibi büyük bir hata yapmışsın.

Kasanın testlerine güvenmiştim alırken 240 Hz monitör sonradan bana düştü bir arkadaşımdan kasa testleri 300 ve üzeri FPS alıyor diye almıştım. Bir de throttle nedir açıklayabilir misin? Stok fanı değişmeyide planlıyorum yaza girmeden. Değişsem fark ne kadar olur tahmini?

İşlemcin ısınıp frekans çıkıyor ve tam güçte çalışmıyor. Maksimum gördüğü 65W falandır yükte en iyi ihtimal oda.

12400f e göre düşük FPS aliyorsun, BIOS ve driverlerin güncel olmayabilir,oyun aninda işlemcin kaç GHz de çalışıyor?sistemini tam olarak belirtirmisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…