i5 12400F sistem Valorant'ta düşük FPS veriyor

lAlpertunga

Hectopat
Arkadaşlar selam.

İşlemci: i5 12400F - Sıvı Soğutuculu 240mm
Ekran Kartı: ASUS Dual 3060 Ti
RAM: 2x8 3200MHz XMP açık şekilde.

Genel olarak bilgisayarımda Valorant oynamaktayım. Verdiği FPS'ler 180 ve 240 arası. Lakin aşağıdaki test videosunda garip garip FPS'ler mevcut ve ben bunları hiç göremiyorum. Sorun nedir sizce?

Video Linki ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam.

Genel olarak bilgisayarımda Valorant oynamaktayım. Verdiği FPS'ler 180 ve 240 arası. Lakin aşağıdaki test videosunda garip garip FPS'ler mevcut ve ben bunları hiç göremiyorum. Sorun nedir sizce?

Video Linki ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sürüm farkı sebepli aynı FPS'yi almamanız normal ama o sistem ile en 300-400fps arasında gezmeniz lazım.

Arkadaşlar selam.

Video Linki ;

hangi grafik ayarında oynuyorsun ?

Sürüm farkı sebepli aynı FPS'yi almamanız normal ama o sistem ile en 300-400fps arasında gezmeniz lazım.
Yok hocam anlamadım ben bu sistemi aldığıma en sonunda bin pişman olacağım yemin ederim.240HZ monitörüm var kullanamıyorum bile şu illet oyunda anlamadım gitti.Taratma felan herşeyi yaptım ne virüs var ne başka birşey.İşlemci desen 50 dereceyi bile geçmiyor sıvı soğutucuyla.

hangi grafik ayarında oynuyorsun ?
Normalda standart low ayarlarda oynuyorum.Ama denemek için high ayarlarda bile oynadım 240'ın üstüne çıkmıyor.Macun yeni yenilendi sıvı soğutucu takarken içi tertemiz virüs yok.Bios güncel xmp açık 3200mhz çekili ramlar dual channel olarak.

Yok hocam anlamadım ben bu sistemi aldığıma en sonunda bin pişman olacağım yemin ederim.240HZ monitörüm var kullanamıyorum bile şu illet oyunda anlamadım gitti.Taratma felan herşeyi yaptım ne virüs var ne başka birşey.İşlemci desen 50 dereceyi bile geçmiyor sıvı soğutucuyla.

Normalda standart low ayarlarda oynuyorum.Ama denemek için high ayarlarda bile oynadım 240'ın üstüne çıkmıyor.Macun yeni yenilendi sıvı soğutucu takarken içi tertemiz virüs yok.Bios güncel xmp açık 3200mhz çekili ramlar dual channel olarak.
Windows sürümünüz güncel mi? Chipset ve ekran kartı driverlarını yüklediniz mi?

R5 5600 ile 350-500 arası değişiyordu bende siz bayağı az alıyorsunuz.
Hani eksik yaptığım bir noktada yok.İşkemci power limi felan vardır belki diyorlar anakart üstünde ona bir türlü bakmayı bulamadım o kadar.

Windows sürümünüz güncel mi? Chipset ve ekran kartı driverlarını yüklediniz mi?
Evet hocam windows 10 kullanıyorum.Ekran kartı driver güncel güncelleme yok şuan.Chipset dediğinizz aldığımdan beri hiçbirşey yapmadım direkt kurulu geldi mağazadan hocam.

Bende de aynı sorun mevcut benimle aynı sistemi kullananlar ortalama 160 FPS aldığını söylüyor ama bende 85 FPS'lere kadar düşme oluyor her şeyim güncel.
İşlemci R3 3100 ekran kartı 1650 Super Gaming X anakart A320M-A Pro.

Anakart marka modeliniz nedir? Ayrıca başlat>çalıştırdan "winver" yazıp sürüm numaranızın resmini paylaşır mısınız?
Hocam sistemim komple böyle;
İşlemci : Intel Core i5-12400F 2.5GHz 18MB Önbellek 6 Çekirdek 1700 10nm İşlemci
Ekran Kartı : ASUS GeForce RTX 3060 Ti DUAL V2 OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Anakart : ASUS PRIME H610M-D D4 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart
Ram : 2x 8 - Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U32008G16A-SR30
M2SSD : WD Blue SN570 500GB GEN3X4 M.2 SSD 3500MB Okuma / 2300MB Yazma
Kasa : ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.1 Mid Tower Kasa
Power : ASUS TUF GAMING 650B 650W 80+ Bronze PSU Güç Kaynağı

Anakart marka modeliniz nedir? Ayrıca başlat>çalıştırdan "winver" yazıp sürüm numaranızın resmini paylaşır mısınız?
Bu winwer muhabbetini akşam eve bilgisayar başına geçtiğimde yazsam bakabilirmisin hocam? İşteyimde şuan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı