i5 12400F sistemde RTX 5070 Ti) veya RTX 4070 Ti Super ile verim alınır mı?

Genzonzi

Hectopat
Makaleler
1
Ekran kartı: 6700 XT.
İşlemci: i5 12400F.
Anakart: MSI Pro B660M-A Wi-Fi
RAM: 2 X 8 / 3600 MHz.
Monitör: ASUS ROG STRIX XG27aq.

Yukarıdaki sisteme sahibim. Bilgisayarı 2K'da kullanıyorum. Ekran kartlarından herhangi biri bu sisteme rahatlıkla uyum sağlar mı? Ya da ilk etapta DDR5 tarafına kayıp ekran kartını ileriki zamanlara mı bırakmak gerekir? Düşüncelerinizi bekliyorum.

Edit : 9070 XT mi alsam kanısına da varmıştım fakat bir video ile karşılaşınca gerçekten fiyat konusunda düşüş olmazsa gene de 5070 Ti'da kalacak gibiyim.
Ama burada asıl sorum bu sisteme sadece ekran kartı eklersem beni 2K için rahatlıkla kurtarır mı ? ( High Power 600W Gold PSU'ya sahibim ayrıca değiştirmek gerekir mi ? )

Son düzenleyen: Moderatör:
En ucuz 9070XT 33K, en ucuz 5070 Ti ise 40k. 7K fiyat farkını sadece oyun oynayan birisinin vermesine gerek yok, üretkenlik için kullanacaksanız o zaman 5070 Ti mantıklı olur. Arada 180 dolar fark var. Zaten 9070XT'nin popüler olmasının sebebi 5070 Ti den' 150 dolar daha ucuz olup aynı performansı vermesiydi.

Uyum sağlama kısmına gelirsek PSU, 9070XT için yetersiz. Bir kere en iyi verim için 3 tane 8 pin girişe ihtiyaç var. WattMan hatası falan alıyorum diye forumlarda gezmemek için doğru düzgün bir PSU lazım.

5070 Ti için PSU yeterli. GPU 285W, CPU 65W ve diğer parçalar 50W toplam 400W civarı sistem güç çeker. Eğer 12v kanalından 600W kayıpsız verebiliyorsa boşta 200W kalacak, yani yeterli gelir. 9070XT için yeni bir PSU alsanız 3.5k-4K rahatça tutar. Bu sefer de 5070 Ti fiyatına çok yaklaşmış oluyorsunuz. 5070 Ti'yi 600W PSU ile yıllarca kullanmak da iyi bir fikir değil ama, ileride upgrade yaparım diyorsanız 5070 Ti de mantıklı gözüküyor.

Ayrıca 12400F iki GPU içinde yetersiz geleceği için ileride bir CPU yükseltmesi yapmanız gerekecek. Bu sefer de Intel'in üst seviye işlemcileri yüksek güç tükettiği için PSU yetersiz kalacak, özetle her türlü PSU'nun değişmesi lazım.

Ben biraz fanteziye kaçıyorum açıkçası. Benim hayatımın olmazsa olmaz bir parçası değil oyun kısmı ( evliyim ) ama hayatımdan da bir aksilik olmazsa çıkaracağımı sanmıyorum. O yüzden ileride gerekirs yükseltme de yaparım. Hatta direk bütün parçaları da alabilirim ama gerçekten haftada 1 max 2 gün oturabiliyorum o yüzden kasmıyorum. Lol, TFT, Pubg felan oynuyorum onlarda da 2K oynadığım için oyunlar zaman zaman 100 fpslere düşüyor, haliyle biraz kasmalar hissediyorum. 5070 Ti alsam uzun süre bunun önüne geçerim gibi duruyor. Ya da bu sistemle uğraşmayıp, kasa halinde satıp yeni sistem toplayacağım ama ona da üşeniyorum ve elzem olmayınca da masraf etmek istemiyorum. O yüzden sanırım 5070 Ti + Oled monitör indirim kovalayıp diğerlerini bir süre sonraya bırakırım. Çünkü siz baya bir bilgili ve ilgilisiniz anladığım kadarıyla ama ben o kadar bilmiyorum. Hatta bu sistemi ilk kez kendim topladım ve parçaları technopatin yardımıyla video ile taktım O yüzden şimdilik parça parça alıp kuracak olmak beni yoracak ve uğraşa boğacak gibi duruyor Çünkü sistem değiştirmek istersem işin içine DDR5 AM5 vs bişyler girmiş, ben daha yeni DDR 4 öğrenip parçaları birleştirebilmişken yeni nesil biraz meşgale istiyor gibi benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…