i5-12400F sistemde stok fan ve 650W PSU yeterli midir?

TheLastSamurai

Femtopat
Daha fazla  
MSI GeForce RTX 4060 Ventus 2X Black 8G OC ekran kartı.

MSI B660 bomber DDR4 mATX anakart.

Intel i5-12400F.

G.Skill 8 GB DDR4 3200MHz RAM (2x)

Corsair CX750 750W 80+ Bronze 120mm fanlı PSU.

Kingston NV2 500 GB NVMe SSD.

Bu sistemde Intel'in stok fanı yeterli olur mu Corsair'in PSU usu güvenilir mi yeterli olur mu?
Elimde halihazırda 650 700W civarında bronz sertifikalı Cougar marka PSU var ama biraz eski durumunu nasıl test ederim bilmiyorum eğer nasıl test edeceğimi söylerseniz durumu iyi çıkarsa yenisini almam. Şimdiden teşekkürler tavsiyeleriniz için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam stok fan yeterli olur lakin biraz sesli oluyor. Sessizlik takıntın varsa sıvı soğutma veya kule tipi yeterlidir. İkinci olarak her zaman 0 PSU kullan eğer 2. el PSU'ya güvenin yoksa. Ben şahsen güvenmem sistem çünkü güzel. Özellikle ekran kartı için tamamen risk gerektiriyor. Alacak olursan da 750W daha iyi olur ileri zamanda sistem yükseltmek istersen avantajlı olur. PSU +4 yıl üstüyse biraz riskli olabilir. PSU'yu multimetre ile ölçebiliyorsan en sağlıklısı o lakin bilmiyorsan bir teknik desteğe götürebilirsin.

Çok oyun oynuyorsan uzun süre Stok fan yetersiz olabilir PSU eski ise hiç bulaşma geçen bir arkadaş forumda PSU yüzünden ekran kartı soketini yaktı sağlam olduğunu dusunuyorsan gerek ama ben sana bunu öneririm işlemci fani olarak Thermalright Burst Assassin 120 SE Hava Soğutucu PSU ise HighPower Element BR 750W 80+ Bronze Siyah ATX Güç Kaynağı (HP1-M750BR-H12S) : Amazon.com.tr: Bilgisayar ben sadece onerdim alip almamak sana kalmış.

Elimde kule tipi soğutucu var onu takacağım sanırım çok ses rahatsız eder bu psu iyi midir problem olur mu

12400F çok ısınan bir işlemci değil. Stok fan ile oyunlarda 70-80 derece civarında gezer, bir sıkıntı çıkmaz. Lakin yük altında uçak motoru gibi ses yapar. Yeni PSU almadan önce bence elindeki Cougar'ı OCCT ile test et, sağlamsa boşuna masraf yapma.

Kesin sonuç verir mi occt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…