Caspianlake
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- i5 12400F - Asus Dual Mini RTX 3060 Ti - 2x8GB Kingston Fury Beast 3200mhz - Samsung 980 1TB - Corsair HX750 80+ Platinum - MSI H610M-B - Corsair 4000D - ID SE 214 XT - Dell S2721DGFA.
- RAM
- Kingston DDR4 3200mhz 2x8GB
- Ekran kartı
- ASUS RTX 3060 Ti Dual Mini
- Anakart
- MSI PRO H610M-B
- İşlemci
- i5 12400f (stok soğutucu)
Merhaba. Sistemimi yeni topladım. Her şey iyi çalışıyor. Ancak soğutması daha iyi olabilir. Bunun hakkında birkaç sorum olacaktı:
Şimdi kasa (Corsair 4000D düz) sadece 2 fanla geldi. Ki anakartta sadece 1 tane System fan header olduğu için şu an sadece exhaust fan çalışıyor. İşlemci stok soğutucu olduğu için boşta 50, yükte 85 dereceyi buluyor.
Bunu şöyle çözmeyi planlıyorum:
Arctic Freezer e-sports Duo almak (LGA1700 kiti ile birlikte)
2 tane kasa fanı daha almak.
PSU güç girişi olan bir fan Hub almak.
Ama birkaç sorum olacaktı:
- E sports Duo soğutucusu sadece CPU fan headerdan gelen güçle mi çalışıyor yoksa ekstra PSU'ya bağlantısı var mı?
- Bu fan Hub olayını anlamadım. Bana hem anakarttan hızını yönetebileceğim hem de gücünü PSU'dan alan fan Hub lazım. Anakarttaki System fan headeri direkt Hub'daki portlardan birine mi takıyoruz yoksa Hub da onun için özel port mu var?
Teşekkürler.
Şimdi kasa (Corsair 4000D düz) sadece 2 fanla geldi. Ki anakartta sadece 1 tane System fan header olduğu için şu an sadece exhaust fan çalışıyor. İşlemci stok soğutucu olduğu için boşta 50, yükte 85 dereceyi buluyor.
Bunu şöyle çözmeyi planlıyorum:
Arctic Freezer e-sports Duo almak (LGA1700 kiti ile birlikte)
2 tane kasa fanı daha almak.
PSU güç girişi olan bir fan Hub almak.
Ama birkaç sorum olacaktı:
- E sports Duo soğutucusu sadece CPU fan headerdan gelen güçle mi çalışıyor yoksa ekstra PSU'ya bağlantısı var mı?
- Bu fan Hub olayını anlamadım. Bana hem anakarttan hızını yönetebileceğim hem de gücünü PSU'dan alan fan Hub lazım. Anakarttaki System fan headeri direkt Hub'daki portlardan birine mi takıyoruz yoksa Hub da onun için özel port mu var?
Teşekkürler.