i5 12400F sisteme soğutma önerisi

Caspianlake

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bakü
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12400F - Asus Dual Mini RTX 3060 Ti - 2x8GB Kingston Fury Beast 3200mhz - Samsung 980 1TB - Corsair HX750 80+ Platinum - MSI H610M-B - Corsair 4000D - ID SE 214 XT - Dell S2721DGFA.
RAM
Kingston DDR4 3200mhz 2x8GB
Ekran kartı
ASUS RTX 3060 Ti Dual Mini
Anakart
MSI PRO H610M-B
İşlemci
i5 12400f (stok soğutucu)
Merhaba. Sistemimi yeni topladım. Her şey iyi çalışıyor. Ancak soğutması daha iyi olabilir. Bunun hakkında birkaç sorum olacaktı:

Şimdi kasa (Corsair 4000D düz) sadece 2 fanla geldi. Ki anakartta sadece 1 tane System fan header olduğu için şu an sadece exhaust fan çalışıyor. İşlemci stok soğutucu olduğu için boşta 50, yükte 85 dereceyi buluyor.
Bunu şöyle çözmeyi planlıyorum:
Arctic Freezer e-sports Duo almak (LGA1700 kiti ile birlikte)
2 tane kasa fanı daha almak.
PSU güç girişi olan bir fan Hub almak.

Ama birkaç sorum olacaktı:
- E sports Duo soğutucusu sadece CPU fan headerdan gelen güçle mi çalışıyor yoksa ekstra PSU'ya bağlantısı var mı?
- Bu fan Hub olayını anlamadım. Bana hem anakarttan hızını yönetebileceğim hem de gücünü PSU'dan alan fan Hub lazım. Anakarttaki System fan headeri direkt Hub'daki portlardan birine mi takıyoruz yoksa Hub da onun için özel port mu var?

Teşekkürler.

Freezer e-Sports Duo yerine bunu al daha iyi.

Kasa fanları için şu Hub'ı alabilirsin.

Tek sıkıntı anakartta ARGB pini yok, eğer ARGB önemli değilse o kablonun bağlantısını yapmazsın olur biter.

Tek sıkıntı anakartta ARGB pini yok, eğer ARGB önemli değilse o kablonun bağlantısını yapmazsın olur biter.
Çok teşekkürler, RGB önemli değil. Peki 2 tane kaliteli kasa fanı önerebilirmisiniz?

Genelde önerdiğiniz soğutucuda sesden kaynaklı şikayetler okumuştum ben eğer ki ses sorun olmayacaksa tabi ki fiyat performans olarak ARGB olması kasaya şık görüntü katacaktır ama ARGB önemli değilse ses sorun olacaksa Freezer e sports duo gayet sessiz bir soğutucudur.

Genelde önerdiğiniz soğutucuda sesden kaynaklı şikayetler okumuştum ben eğer ki ses sorun olmayacaksa tabi ki fiyat performans olarak ARGB olması kasaya şık görüntü katacaktır ama ARGB önemli değilse ses sorun olacaksa Freezer e sports duo gayet sessiz bir soğutucudur.

Yok yok sesede hiç takmıyorum eski bilgisayar zaten Turbofan motoruydu 😅

Çok teşekkürler, RGB önemli değil. Peki 2 tane kaliteli kasa fanı önerebilir misiniz?

Onlar için bütçe ne kadar?

Genelde önerdiğiniz soğutucuda sesten kaynaklı şikayetler okumuştum ben eğer ki ses sorun olmayacaksa tabii ki fiyat performans olarak ARGB olması kasaya şık görüntü katacaktır ama ARGB önemli değilse ses sorun olacaksa Freezer e-sports Duo gayet sessiz bir soğutucudur.

Freezer Duo'nun fanları BioniX fanlar, titreme yapması ile ünlüler. SE 214 XT'nin fanı sadece yüksek devirlerde sesli.

ID-Cooling'in amacı zaten sessiz soğutma değil performanslı soğutmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı