i5 12400F sisteme SSD veya HDD önerisi

xarsest

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5 12400F 16GB DDR 4 512GB NVMe M.2 SSD Gigabyte H610 XFX Radeon Core Gaming 12GB RX6750XT
Meslek
Özel Güvenlik Görevlisi
Merhaba dostlar, yaklaşık 10 ay önce bir sistem almıştım. Halen kullanmaktayım fakat depolaması yetersiz geliyor. İkinci bir SSD veya HDD almayı düşünüyorum. Sizce SSD mi HDD mi alayım? Aynı zamanda yanlış hatırlamıyorsam ufak bir kablo gerekliydi onun ismini verirseniz çok sevinirim.

Ayrıca sistemim.
i5 12400F.
RX 6750 XT.
512 GB SSD.
16 GB RAM.

Anakartında eğer fazladan M.2 slotu var mı onu kontrol edin. Yoksa mecbur SATA SSD veya HDD alacaksınız.

Sadece depolama için kullanacaksan ve içinde bir şeyleri çalıştırmayacaksan 3 TB HDD fiyatı 2400 lira. Aynı fiyata 1 TB SATA SSD veya 1 TB M.2 SSD de alabiliyorsunuz, ne için kullanacaksanız ona göre karar verin. Ona göre öneri yapayım.

Dediğin kablo SATA kablosu anakartın kutusunun içinden çıkar.

Merhaba dostlar, yaklaşık 10 ay önce bir sistem almıştım. Halen kullanmaktayım fakat depolaması yetersiz geliyor. İkinci bir SSD veya HDD almayı düşünüyorum. Sizce SSD mi HDD mi alayım? Aynı zamanda yanlış hatırlamıyorsam ufak bir kablo gerekliydi onun ismini verirseniz çok sevinirim.

Ayrıca sistemim.
i5 12400F.
RX 6750 XT.
512 GB SSD.
16 GB RAM.

SATA kablosu gerekiyorda anakartında giriş varsa M.2 al ayrıca HDD devri bitti hem ucuz falan değiller hem de mantıklı değiller

SATA kablosu gerekiyorda anakartında giriş varsa M.2 al ayrıca HDD devri bitti hem ucuz falan değiller hem de mantıklı değiller

Maalesef durum öyle değil, düşük kapasitelerde bile örneğin 1 TB SSD alacağın paraya 3 TB HDD alabiliyorsun, daha yüksek depolamalarda fark 7-8 kat fiyat farkına kadar da artıyor. Ayrıca sadece depolama için kullanacaklar için çok da mantıklı ve uygun fiyatlı bir seçenek.

Mesela bende 1TB SSD ve 2+3 TB HDD var ve dolmak üzereler, yetmiyor bana. Ama 1TB SSD yi dolduramayan kişiler de var.

Dosya Ekleri

• aaa.png
    aaa.png
    10,3 KB · Görüntüleme: 24
Maalesef durum öyle değil, düşük kapasitelerde bile örneğin 1 TB SSD alacağın paraya 3 TB HDD alabiliyorsun, daha yüksek depolamalarda fark 7-8 kat fiyat farkına kadar da artıyor. Ayrıca sadece depolama için kullanacaklar için çok da mantıklı ve uygun fiyatlı bir seçenek.

Mesela bende 1TB SSD ve 2+3 TB HDD var ve dolmak üzereler, yetmiyor bana. Ama 1TB SSD'yi dolduramayan kişiler de var.

Hocam bende de 16TB SSD var sadece yarısı dolu 8 9 TB civarı falan dolu yani hiçbirini de riske atmadım 16TB'nin hepsi SSD hepside m2. Yani eğer oyun depolanacak ise belki HDD tercih edilebilir ben onun dışında hiç sıcak bakmıyorum

Ayrıca sistemim.
i5 12400F.
RX 6750 XT.
512 GB SSD.
16 GB RAM.

PCI Express slotu olan bir anakart mevcut ise M.2 alın, PCI Express versiyonuna göre farklı bütçelerde ürünler mevcut, onun dışında 2.5 SSD de alabilirsiniz iş görür, 2.5 SSD alacaksanız kablo olarak sata kablo lazım. HDD, oyunlarda yükleme ekranını uzatıyor ayrıca kullandığım 5 yıllık HDD'deki oyunda kasmalar oluyordu SSD'ye yüklediğimde sorun düzelmişti, bilginize.

Arkadaşlar Gigabyte H610 kaç M.2 ve SATA slotu var?

Bir tane slot var ya SATA SSD veya HDD alacaksınız ya da takılı olanı satıp 1 TB m2 SSD alacaksınız.

Bunun için bütçen ne kadar ona göre öneri yapayım.

1 TB m2 alınabilecek en uygun fiyatlı model buydu sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı