i5 12400F ve 3060 Ti sistem Warzone 2.0 her ayarlarda 70-90 FPS veriyor

firatbtw

Decapat
Daha fazla  
sistem.png

Sistemim boyle arkadaşlar. Tum ayarlar yuksekte oynasam da 70-90 FPS arasi veriyor. Tum ayarlari Low'a da alsam 70-90 veriyor. 5800X ve 3060'i olan arkadasim Low ayarlarda 140 FPS aliyor yani ben bunu anlamadim. Simdi bu nasıl bir sorundur?

Eki Görüntüle 1614224

Sistemim boyle arkadaşlar. Tum ayarlar yuksekte oynasam da 70-90 FPS arasi veriyor. Tum ayarlari Low'a da alsam 70-90 veriyor. 5800X ve 3060'i olan arkadasim Low ayarlarda 140 FPS aliyor yani ben bunu anlamadim. Simdi bu nasıl bir sorundur?

FHD bir ekran kullanıyorsanız normal. 6 çekirdek işlemci oyun içi yoğun kullanıma giriyor bu tarz oyunlarda bir de "F" serisi işlemcilerde bu olay daha fazla görülüyor. İşlemci ve ekran kartı kullanım değerlerinizi takip ettiğinizde sorunu daha net görebilirsiniz.

FHD bir ekran kullanıyorsanız normal. 6 çekirdek işlemci oyun içi yoğun kullanıma giriyor bu tarz oyunlarda bir de "F" serisi işlemcilerde bu olay daha fazla görülüyor. İşlemci ve ekran kartı kullanım değerlerinizi takip ettiğinizde sorunu daha net görebilirsiniz.
Peki ben FHD Ekranlar FPS olayini anlayamadim ne alaka?

Peki ben FHD Ekranlar FPS olayini anlayamadim ne alaka?

Düşük çözünürlülükte ekran kartı yerine rekabetçi oyunlarda işlemciye daha fazla yük biniyor. Bu sebeple düşük çözünürlülükteyken işlemciye yük bindiği için işlemci darboğazı ortaya çıkıyor ve ekran kartı kullanımı %100e yaklaşmıyor. Ekran kartını %100 kullanıyor olsaydı düşük ayarlarda o zaman yüksek ayarlarda da %100 kullanmasına rağmen yapılan iş/zaman düşeceği için yüksek ayarlarda daha düşük FPS alırdınız fakat şimdi belki en düşük grafik ayarlarında ekran kartı %40 kullanıyor olabilir grafik ayarlarınızı yükselttiğinizde işlemci darboğazı yine aynı kalacak şekilde ekran kartı kullanımı %80e ulaşıyor olabilir. Bu test edilipde görülmesi gereken bir şey. Bu sebeple MSI Afterburner gibi bir programı kurup OSD ayarlarını yapıp oyun için kullanımları incelemek gerekebilir. Çözünürlülüğünüz arttıkça ekran kartına binecek yük artmaya başlar (Grafik ayarlarını yükselttiğiniz zamanki gibi). Buna bağlı olarak da ekran kartı kullanım oranıda artmış olur Ekran kartı oyuna bağlı olarak bazen %95 üzeri kullanıma sahip olduğunda artık işlemci darboğazı yerine ekran kartı darboğazına geçmeye başlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı