i5 12400F ve GTX 1660 Ti sistem nasıldır?

PC toplarkan asil amac oyun oldugu zaman parcalari su oncelige gore secmen lazim.

1- Monitor (Nasil bir monitorde oynayacaksin 1080p monitor alip 4090 ekran karti gereksiz)
2- Bu monitoru besliyebilecek kadar guclu bir GPU
3- Bu GPU yu beslemeye yetecek kadar CPU.

Bunlardan bagimsiz olarak i5 12400f gayet guzel bir cpu ama bu ayin sonunda 14.nesil cikacak ve black friday yaklasiyor ben olsam yil sonuna dogru beklerim daha guzel fiyatlara daha guzel urunler bulunabilir amzon uzerinden.

Ayrica Ram en az 2*8GB almalisin

AM4 sokette daha ekonomik çözüm de var.

Soğutucunuz yoksa bunu da almanızı tavsiye ederim.

Yazdıklarım sadece öneridir yanlış anlamayın. SSD yerine Kingston 1TB gen3 ya da Kioxia 1TB SSD alınabilir 1200TL civarına. Anakartın H610M olan daha ucuz versiyonlarına bakılabilir 2200-2300 civarına. Kasayı pek beğenmedim bir kere alıyorsunuz sonuçta daha iyi alternatifler değerlendirmenizi öneririm.

Son düzenleme:
Kasa kötü, ram olarak da LPX versiyonunu alma Corsair'in. Xmp sorun yaratabilir. Onun yerine bütçe dahilinde yardımcı oluruz söylersen.
2x8 alıcam 50-100 tl fazlası olsun düzgünü olsun kafasındayım önerirseniz sevinirim. kasa için bunu buldum baska öneriniz varsa değerlendirebilirim Amazon.com.tr

PC toplarkan asil amac oyun oldugu zaman parcalari su oncelige gore secmen lazim.

1- Monitor (Nasil bir monitorde oynayacaksin 1080p monitor alip 4090 ekran karti gereksiz)
2- Bu monitoru besliyebilecek kadar guclu bir GPU
3- Bu GPU yu beslemeye yetecek kadar CPU.

Bunlardan bagimsiz olarak i5 12400f gayet guzel bir cpu ama bu ayin sonunda 14.nesil cikacak ve black friday yaklasiyor ben olsam yil sonuna dogru beklerim daha guzel fiyatlara daha guzel urunler bulunabilir amzon uzerinden.

Ayrica Ram en az 2*8GB almalisin
2x8 alıcam evet not düşmeyi unutmuşum.

Monitörüm bu: GIGABYTE 23.8" G24F-2 165Hz (180Hz OC) 1ms 2xHDMI DP 3xUSB SS IPS FHD FreeSync Premium Gaming Monitör | ITOPYA

AM4 sokette daha ekonomik çözüm de var.

Soğutucunuz yoksa bunu da almanızı tavsiye ederim.

3200 mhz anakart için neden 3600 mhz ram önerdiniz anlayamadım onun yerine 3200 daha kaliteli bişey baksak daha faydalı olmaz mı?

soğutucu için teşekkürler
Yazdıklarım sadece öneridir yanlış anlamayın. SSD yerine Kingston 1TB gen3 ya da Kioxia 1TB SSD alınabilir 1200TL civarına. Anakartın H610M olan daha ucuz versiyonlarına bakılabilir 2200-2300 civarına. Kasayı pek beğenmedim bir kere alıyorsunuz sonuçta daha iyi alternatifler değerlendirmenizi öneririm.
yazma hızı düsük diye biliyorum kioxia ların link atarsanız sevinirim

2x8 alıcam 50-100 tl fazlası olsun düzgünü olsun kafasındayım önerirseniz sevinirim. kasa için bunu buldum baska öneriniz varsa değerlendirebilirim Amazon.com.tr

Monitörüm bu: GIGABYTE 23.8" G24F-2 165Hz (180Hz OC) 1ms 2xHDMI DP 3xUSB SS IPS FHD FreeSync Premium Gaming Monitör | ITOPYA

3200 mhz anakart için neden 3600 mhz ram önerdiniz anlayamadım onun yerine 3200 daha kaliteli bişey baksak daha faydalı olmaz mı?

3200 MHz çalışır yine. RAM'ler de yeterli daha fazla para vermeye gerek yok.
Bahsedilen Kioxia SSD'nin linkini ben attım zaten.

Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 CL16 Masaüstü Bellek Kiti 2 KF432C16BBK2/16 Amazon.com.tr

Team T-force’da iyidir eagle’ın attığı. Kasa olarak 100R ile değiş bence. Aynı modelin başka versiyonu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı