Elektronik i5-12400F ve RTX 4060 sistem 18.999 TL

Anakartı MSI Pro H610M yaparak aldım, 4 gündür kullanıyorum. İşlemci 55 dereceyi geçmiyor, ekran kartıda ortalama 62 derecede çalışıyor. Kasanın hava akışı bayağı iyi.

Anakartı MSI Pro H610M yaparak aldım, 4 gündür kullanıyorum. İşlemci 55 dereceyi geçmiyor, ekran kartıda ortalama 62 derecede çalışıyor. Kasanın hava akışı bayağı iyi.

Kasa değil de PSU sıkıntı çıkarabilir hocam.

Bu nasıl

Ben 18.999 luğu aldım vatandaki adam kasa bitti vs. Dedi 19.700'e alabildim stok yokmus falan iptal ettirip DDR 5'i mi alsam 1K eklemem lazım sadece
Soru bile değil bu DDR5 tabi ki.

Ekran kartında ısınma problemi varmış DDR4 sistemi al :D.

Son düzenleme:
Fiyatı oldukça uygun. Anakartı 49 TL farkla H610M-E seçmenizi öneririm. Kasası pek iyi değil ama bu fiyata anca böyle bir kasa olabilirdi.

DDR4 olması biraz kötü olmuş. Bunun dışında gayet iyi sistem.

Twin Edge'de katı gerilim ve akım limitleri mevcut. Kötü bir kart değil ancak çok iyi alternatifleri hala ucuza varken önermem. Örneğin, Asus DUAL gibi değil ve biraz gürültülü çalışıyor. Ses normalleştirilmiş testlere bakarsanız çok net görülüyor. RTX 4070 bakarken çok araştırdım bu çift fanlı kartları; bence en iyileri Inno3d ve Asus Dual. Şu an Inno3d RTX 4070 ve 4070 superler sahibinden'de 20 bin TL ve altına bulunabiliyor hatta, ihtiyacı olan için kaçırılmayacak bir kart. RTX 4060 ve 4060 Ti modellerinde de neredeyse birebir aynı soğutucular ve düzen mevcut.

Asus Dual kartlara gelince: özel ihtiyacınız yoksa veya neye ihtiyacınız olduğunu bilmiyorsanız EVO almayın, çünkü yatay yapraklı soğutucu bloğu var. EVO sadece blower tipi ekran kartlarını kabul eden veya onlara uygun dizayn edilmiş olan kasalar için münehasıp bir kart. Örneğin RVZ03, Sugo SG16 veya Lian Li A4 gibi, özellikle su soğutma ile işlemci kullanmayı planladığınız kasalarda (NR200 de dahil) yatay hatlı ekran kartları daha iyi performans gösterecektir. Ancak EVO'nun bloğu daha hafif, yanlış hatırlamıyorsam boru sayısı 1 eksik ve konektör tarafındaki indüktör VRM ve kapasitörleri tam olarak kapsamıyor, böyle eğimle yukarı doğru incelerek gidiyor. Soğutması normal Dual'e göre daha kötü yani.

He, esas sorulması gereken soru "RTX 4060 almaya değer bir kart mıdır" olmalıydı ama bunu zaman geçtikçe sorgulaması daha zorlaşıyor çünkü ne AMD'den bir rekabet var (fiyat ve segmentasyon anlamında RDNA3 7800XT hariç tam bir facia) ne de RDNA 2 kartları iyi kondisyonda bulmak artık kolay değil. Yine de RTX 3060 12 GB varken bunu almak…

Kendi yorumlarımız yerine direkt karşılaştırmasına bakalım. Zotac bu sonuçlara göre gayet makul bir seçenek bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendi yorumlarımız yerine direkt karşılaştırmasına bakalım. Zotac bu sonuçlara göre gayet makul bir seçenek bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gigabyte markasını göremedim ama.

Ekran kartı markasından cok DDR 5 daha önemli bence tavsiyeler için teşekkürler ben DDR5 sistem aldım memnun kalmazsam yazarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı