i5-12400F yerine işlemci ve soğutucu önerisi

Bütçe
15000
Şu ikisini alabilirsin;

Zaten 12400F sahibi. O kadar uğraş ve harcamaya değmeyecek bir yükseltme (?).
12400f dahili bir ekran kartına sahip değil yani oyunlarda hatırı sayılır düzeyde FPS kaybı sağlar onun yanında sistemin daha çok güç tüketmesine ve ekran kartının daha çok yorulmasını sebep olur

12400F şu an gayet yeterli bir işlemci. 13700K alabilirsin işlemci olarak değiştireceksen.
sanırım 1080pde darboğaz yapıyor. Ve dediğim gibi ekrankartına yük binen oyunlarda hiç sıkıntı yok fakat bahsettiğim iki oyunda 250 fpslerde olmasını istemiyorum 280hz monitörüm var.

sanırım 1080pde darboğaz yapıyor. Ve dediğim gibi ekrankartına yük binen oyunlarda hiç sıkıntı yok fakat bahsettiğim iki oyunda 250 fpslerde olmasını istemiyorum 280hz monitörüm var.
Yukarıda önerdim hocam size 800 TL falan bütçenizi aşıyor ama çok iyi kombin olur bütçenizi zorlarsa 13600K da alabilirsiniz.

Anakartı elden çıkartması çok zor olmaz bence. AM5'i daha mantıklı yatırım olarak görüyorum. Destek, gelecek işlemciler vs. bakımından. Intel'in sağı solu belli olmuyor pek.
Anakartım MSI MORTAR B760m değiştirme taraftarı değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…