i5 12400F'in 83-86 derece olması zararlı mı?

görkemyy

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcim 12400F, dün Battlefield 5 girdim. 5.5 saat oynadım ve işlemcim 82-85 derece civarlarındaydı. Bu oyunda ne kadar her şeyi Ultra'ya çeksemde CPU kullanımım %100, GPU kullanımım ise %78-%80. tek bu oyunda böyle oluyor ve oyunu oynaması çok sarıyor. Demem o ki öyle sıcaklıklar zarar verir mi? Ne gibi durumlarda zarar verir? Stok fan kullanıyorum ilerleyen aylarda hava soğutma alacağız.

Diğer sistem özellikleri nedir? Darboğaz var gibi duruyor.

Diğer arkadaşların dediği gibi sistemde bir darboğaz söz konusu. Fakat Intel'in sitesinde belirtilen sıcaklık değerleri arasında işlemcinin çalışması işlemci sağlığına herhangi bir zarar vermez.

Ekran kartınız nedir? Darboğaz var.
RX6700

Diğer sistem özellikleri nedir? Darboğaz var gibi duruyor.
Rx6700 hocam. Bu sorun tek BF5 de oluyor. RDR2 ve GTA5 de oynuyorum ama hiç böyle olmuyor. BF5'e has bir sorun büyük ihtimalle yani ben öyle düşünüyorum.

O zaman tamamdır.

Ekran kartınız nedir? Darboğaz var.
Acaba yanlış mı gördüm diye düşünmeye başladım. CPU yerine GPU, GPU yerine CPU ya mı baktım diye kullanım yüzdesinde.

Ha bu arada oyunda bilmediğim UI gibi birde içinde ingilizce yapay zeka ile ilgili geçen 3-4 ayar var, onları az ellemiştim sonrada defaulta ayarladım ama bilemedim, cuma günü PC'yi açınca oyun ayaklarımı buraya atsam yardım edebilir misiniz? DirectX in RT si kapalıydı sanırım, tek onun kapalı olması lazım.

Son düzenleme:
Darboğaz olmaz o kart ile. Oyun kaynaklı bir sorun var bence. Birde sıcaklıklar bir tık 12400F için fazla. Öyle ısınan bir işlemci değil.

İşlemci kullanımı çok fazla olduğu için ve stok fan kullandığın için sıcaklık değerleri normal. Kule tipi soğutucu alırsan sıcaklıklar bayağı düşecektir.
82-85 derece zarar vermez.

Darboğaz olmaz o kart ile. Oyun kaynaklı bir sorun var bence. Birde sıcaklıklar bir tık 12400F için fazla. Öyle ısınan bir işlemci değil.
Bende öyle düşünüyorum hocam. Çok fena sistem sömürüyor oyun. Ama tarihi o araları seven varsa oyun baya sarıyor. Ben mesela baya tarih severim WW2'ye ilgim vardır o zamanlara yani, oyun fena sarıyor. Haliylede baya uzun süre oynuyorum.

Güzel anlatiyorsun ama ben oyun oynamaktan bıkmış birisiyim, ne getirirsen getir sarmiyor. Ek olarak sadece o oyunda sorun yaşıyorsan çözünürlük olcegini yukseltip denedin mi ?

Ve direcxt 12 de isen 11 e çekip dene.

Çözünürlük 1920x1080p de. Ve evet DX12 deydi sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…