i5 12450H işlemcinin 90 dereceye ulaşması normal mi?

mefeeee

Centipat
Daha fazla  
Laptopumun termal macun yeniliğini ve fan temizliğini yeni yaptırdım. İşlemci şu anda oyun içi 90 derecelerde çalışıyor. Boşta ise 30-35 derecede. Boştaki sıcaklık değeri normal olması gerektiği gibi ama oyun içi değerlerinden emin değilim. Bu değerler normal mi? 12. nesil Intel işlemciler biraz sıcak çalışıyor herhalde. Laptop: Lenovo IdeaPad Gaming 3 i5 12450H RTX 3050.

Yanardağına setup mu kurdun dostum 90° ne güç ayarlarından dengeli seçeneğini seç arka plan uygulamalarını kapat Malwarebytes indir güzel bir tarasın bilgisayarı Görev Yöneticisi'den başlangıç uygulamalarını devre dışı bırak %temp% ve %appdata% klasörlerini temizle ve gereksiz uygulamaları kaldır Win+s yap performans yaz görünüm ve performansa gir en iyi performans için ayarla de işe yaramazsa ise güzel bir format atarsın.

İnan hepsini de bilgisayarı ilk aldığımda yapmıştım. Temp temizleme falan zaten arada bir yapıyorum. Sanırım bir format atsam iyi olur.

Oyun içi çektiği watt değerleri nedir acaba?

Shadow of the Tomb Raider'da 35-40 watt bazen de bir miktar fazlasını çekiyor duruma göre. Sıcaklık değerleri çok olduğu için 30 watt limit koydum o şekilde 75 derece civarı oynuyorum.

Shadow of the Tomb Raider'da 35-40 watt bazen de bir miktar fazlasını çekiyor duruma göre. Sıcaklık değerleri çok olduğu için 30 watt limit koydum o şekilde 75 derece civarı oynuyorum.
30W öldürür o işlemcinin performansını, %1 Low FPS değerlerinizde bir değişiklik oldu mu?

30W öldürür o işlemcinin performansını, %1 Low FPS değerlerinizde bir değişiklik oldu mu?

Ona bakmadım hocam. Şu an flash bellekten temiz Windows kurulumu yapmak var aklımda. Sizin fikriniz nedir?

Ona bakmadım hocam. Şu an flash bellekten temiz Windows kurulumu yapmak var aklımda. Sizin fikriniz nedir?
Saçma olur, etkileyen şey Windows'un ağırlığı olsaydı boşta da ısınırdı ki Windows'un ağırlığından ötürü ısı artışı öyle fazla da olmuyor.

Saçma olur, etkileyen şey Windows'un ağırlığı olsaydı boşta da ısınırdı ki Windows'un ağırlığından ötürü ısı artışı öyle fazla da olmuyor.

Peki başka ne yapabilirim?

Peki başka ne yapabilirim?
Güç limitleme dışı yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmam. Termal macun sorunu değil ki boşta değerler gayet soğuk. Dediğim gibi %1 Low değerlerine bakın. Teker teker denersiniz 30, 35, 40, 45W diye. Performansı etkilemeyende kullanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…