i5 12450H overclock olur mu?

İşlemcinin overclock olmadan performansını nasıl arttırım?

Sonunda "K" harfi olan işlemciler overclock yapılabilir diye biliyorum.

Böyle bir konu mesajı görüntüledim.

Benim de, Intel Pentium E6300 2.80 GHz, ben FOX One programı ile 3.4 GHz overclock yapabiliyorum.
( K ibaresi de yok ben yapabiliyorum)
Eski işlemcilerde başka bir ibare mi vardı? Parantez içinde ( R ) yazıyor acaba öyle midir?

Yani sonu K ile bitmesede oluyor mu?

Son düzenleme:
İşlemcinin overclock olmadan performansını nasıl arttırım?

Böyle bir konu mesajı görüntüledim.

Benim de, Intel Pentium E6300 2.80 GHz, ben fox One programı ile 3.4 GHz overclock yapabiliyorum.
( K ibaresi de yok ben yapabiliyorum)
Eski işlemcilerde başka bir ibare mi vardı? Parantez içinde ( r ) yazıyor acaba öyle midir?

Yani sonu k ile bitmesede oluyor mu?

İyi soğutarak performansı arttırır.

Lapopların içinde karınca kadar fanlar var daha kendilerini zor soğuturken overclocklu işlemciyi nasıl soğutacak? Laptop altı fanlar satılıyor ama onlarda fazla iş görmüyor maalesef.

Onu demek istemedim işlemci oyun işlemcisi olduğu için ne kadar iyi soğutur isen kendini yüksek frekansta çalıştırır.

Overclock anlayışı artık eskisi gibi değil. Eskiden daha çok işlemci frekans döngüsüne yönelik OC yapılırdı, ya da ekran kartı, RAMler. Yaklaşık 15 senedir bu olaylar değişmeye başladı. Yani işlemci frekanslarını arttırmadan, hatta aksine frekansları düşürerek farklı kombinasyonlarla performans konusunda verim sağlanabiliyor. Lakin bu gibi işlemler çok eskiden olduğu gibi şimdi ki zamanlarda da Laptop bilgisayarlar için pek fazla geçerli değil. Üst seviye laptoplarda olabilir. Bu arada dostum öyle bir CPU modele sahip Laptop üzerinde performans OC yöntemleri ile pek sağlanamaz, ancak Windows üzeri bir şeyler yaparak performansı kalibre edebilirsin. Windows debloat gibi gibi..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı