Laptop kullanıcısıyım, son zamanlarda oyunlarda CPU kullanımı ve sıcaklığı azaldı ve bu durum performansa etki ediyor. Cyberpunk ve Starfield'da 60-70 arası CPU kullanımı oluyor (Starfield'da %50leri gördüm) ve işlemci ortalama 75-80 derecede çalışıyor. GPU kullanımı ise Starfield'da %99 lardaydı bugün. Kullanım değerleri normal mi acaba? Önceki zamanlara göre gözle görülür genel bir performans düşüklüğü var. Daha öncesinde sıcaklık değerleri daha yüksekti ama daha iyi performans alıyordum. Sürücüler ve Windows güncel. Sorun ne olabilir acaba? Ekstra olarak fanlardan ıslık sesi tarzı tiz bir ses geliyor bir alakası olabilir mi?
GPU kullanımının yüksek olması, işlemcinizin ekran kartınızı darboğaz yapmadan besleyebildiğini gösterir. Ne kadar fazla GPU kullanımı varsa, işlemciniz o kadar iyi besliyor demektir. Yani GPU kullanımınızın yüksek olması gerekiyor zaten, doğalı bu.
GPU kullanımının yüksek olması, işlemcinizin ekran kartınızı darboğaz yapmadan besleyebildiğini gösterir. Ne kadar fazla GPU kullanımı varsa, işlemciniz o kadar iyi besliyor demektir. Yani GPU kullanımınızın yüksek olması gerekiyor zaten, doğalı bu.
Öncelikle teşekkürler cevabınız için, daha öncesinde CPU kullanım,sıcaklığı yüksek ve oyun performansı da daha yüksek oluyordu ama şuan neden böyle oldu anlamadım, CPU kullanımı düştü birden performansta düştü. Acaba benlik bir şey değil mi driver güncellemeleriyle alakalı olabilir mi?
Yok sıvı teması olmadı, ıslık sesi derken cok az tiz bir ses geliyor fandan geliyor sanırım. Biraz araştırdım coil whine falan diyorlardı o olabilir ama daha önce yaşamadığım için bilmiyorum.
Teşekkürler hocam yardımınız için,belki yakın zamanda yaptığım güncellemelerle alakalı da olabilir. Bir arkadaş yakın zamanda yaptığı driver güncellemesinden sonra sorun yaşadığını söylemişti. Çok gözüme batarsa artık mecbur garantiye yollayacağım.
Konuyla alakalı başka bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum