i5-12500 + RX 6600 XT sisteme Monterey kurma

cemox35

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi - Akademisyen
Gigabyte H610M-S2H rev1.0 anakartımla ve bu özelliklerde olan kasama Monterey kurmak istiyorum ama EFI'de problem var sanırım. Doğru EFI'yi ve anakart ayarlarına nasıl ulaşabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerekli EFI'yi bugün içinde atacağım.

Fotoğraf atma şansınız var mı? Ona göre sıkıntı nerede bakalım.

Şimdi deneyince oldu sanırım ilk arkadaşım attığı EFI'yi tekrar deniyorum şu anda bir problem olursa söyleyeceğim teşekkürler yardımlarınız için

Fotoğraf atma şansınız var mı? Ona göre sıkıntı nerede bakalım.
Şimdi yine takıldı burada

Çözdüm, biosda alttaki ayarları tekrar kontrol ettim bazılarını yapmamışım:

Disable
  • Fast Boot
  • Secure Boot
  • Serial/COM Port
  • Parallel Port
  • VT-d (can be enabled if you set DisableIoMapper to YES)
  • CSM
  • Thunderbolt(For initial install, as Thunderbolt can cause issues if not setup correctly)
  • Intel SGX
  • Intel Platform Trust
  • CFG Lock (MSR 0xE2 write protection)(This must be off, if you can't find the option then enable AppleXcpmCfgLock under Kernel -> Quirks. Your hack will not boot with CFG-Lock enabled)
Enable
  • VT-x
  • Above 4G decoding
  • Hyper-Threading
  • Execute Disable Bit
  • EHCI/XHCI Hand-off
  • OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
  • DVMT Pre-Allocated(iGPU Memory): 64MB
  • SATA Mode: AHCI

Kurulumu tamamladım. Technopat ailesine çok teşekkür ederim. Kurulumdan sonra yapmam gereken şeyler veya normal macde çalışıp da benim bilgisayarımda çalışmayan şeyler neler olacak?

Dosya Ekleri

• IMG_20221021_155134.jpg
    277,9 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Kurulumu tamamladım. Technopat ailesine çok teşekkür ederim. Kurulumdan sonra yapmam gereken şeyler veya normal Mac'de çalışıp da benim bilgisayarımda çalışmayan şeyler neler olacak?

Deneme yanılma yoluyla öğrenebilirsiniz. Mesela ses ne durumda? Ekran kartını görmüş mü? Bunları kontrol edin.

Deneme yanılma yoluyla öğrenebilirsiniz. Mesela ses ne durumda? Ekran kartını görmüş mü? Bunları kontrol edin.
Ekran kartını görmüş, ses monitörden geliyor. APT yok sanırım package manager ne önerirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…