i5 12500 ve RTX 3080 sistemde oyunlarda düşük performans ve yavaşlık

Erengtx

Megapat
Daha fazla  
RAM
G Skill 32gb (2x16) Ripjawsv Ddr4-3200mhz
SSD veya HDD modeli
Kioxia 500GB NVMe m.2..
Ekran kartı
MSI RTX 3080 Ventus 3X Plus 10G.
Anakart
Gigabyte H610M S2H.
İşlemci
Intel i5-12500
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımda oyunlarda ve uygulamalarda almam gerekenden daha düşük performans aldığımı düşünüyorum. Özellikle son zamanlarda, yeni bir 32:9 monitör aldıktan sonra sorunlar iyice arttı.

Oyunlarda Alt Tab Yapma Süresi: Tam ekran modunda oynarken Alt Tab yapmak 5-7 saniye sürüyor. (Yeni monitörden beri)
Düşük FPS: Ekran kartımın desteklemesi gereken FPS değerlerinden daha düşük FPS alıyorum.
Uzun Açılış Süreleri: Uygulamaların ve oyunların açılma süreleri oldukça uzun sürüyor. Oynamıyorum ama Valorant 2 dakikada açılıyor ve mağaza, koleksiyon gibi yerlere girdiğimde kostümlerin görüntülenmesi vakit alıyor.
CPU Kullanımı: Ekstra fazla CPU Kullanımı varmış gibi hissediyorum. Isı değerlerim normal fakat 10-11 sekme açıkken PC %70 CPU kullanıyor. Bottleneck yaşıyor gibi hissediyorum.

Bunlar dışında genel olarak bilgisayarda bir yavaşlık hissediyorum. Bu durum yeni monitörümden önce de vardı ama monitör değişiminden sonra daha kötü hale geldi.
Aynı zamanda bu yavaşlama olayları ilk bilgisayarı virüsten temizleyip formatladıktan sonra, yeni SSD ve HDD taktıktan sonra yaşamaya başladım. Yanlış mı taktım diye düşünüyorum ama ne gibi bir yanlışlık yapmış olabilirim ki, zannetmiyorum yanlış taktığımı.

• İşlemci: Intel i5-12500
• İşlemci soğutucusu: Thermalright pearless Assassin 120.
• Anakart: Gigabyte H610M S2H.
• Ekran kartı: MSI RTX 3080 Ventus 3X Plus 10G.
• RAM: G.Skill 32 GB (2x16) Ripjaws V DDR4-3200MHz
• SSD: Kioxia 500GB NVMe m.2..
• Kasa: NZXT H510 Flow.
• Güç kaynağı: Corsair TX750M 750W 80+ Gold

MONİTÖR: Odyssey G9 VA 240Hz 5120x1440 32:9

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eğer daha önce 1080p çözünürlükte oyun oynuyorsanız bu durum normaldir.

5120x1440 çözünürlüğünde 240Hz bir monitör kullanmak, 1080p veya 2K'den çok daha fazla grafik gücü gerektirir. RTX 3080 güçlü bir kart olsa da bu çözünürlükte oyunlarda ve bazı uygulamalarda FPS düşüşü yaşanması normaldir.

Çözüm:
  • Oyunlarda Grafik Ayarlarını Düşürün: Çözünürlük veya grafik kalitesini bir miktar düşürmeyi deneyin.
  • DLSS veya FSR Kullanımı: Destekleyen oyunlarda bu teknolojileri açarak performansı artırabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…