i5-12500H işlemci hızının değişken olması normal mi?

Baran0141

Hectopat
Yer
Nordland
RAM
16 GB DDR5 8x2
Anakart
HP Victus 16
i5-12500H işlemcisine sahibim. Laptop kullanıcısıyım. Webde gezinirken işlemci hızım 0.70 GHz'lere kadar inip 2 GHz'ye kadar çıkabiliyor sabit bir hızı yok sürekli olarak inip çıkıyor bu normal mi?

i5-12500H gibi modern işlemciler, işlemcinin enerji verimliliğini artırmak ve ısınmayı kontrol altında tutmak için hızlarını dinamik olarak ayarlayabilen teknolojilere sahiptir. Bu sebeple webde gezerken düşük hızlarda çalışabilirken, render alırken yüksek hızlarda çalışabilir.

Render ve laptop diyimce anksiyetem tutuyor.. Render alırken laptobumun kışın odamı ısıtığına yemin bile edebilirim.

Normal. Laptopun güç seçeneklerinden dengeli de tutuyorsun muhtemelen. Onu yüksek performans moduna alırsan çoğu zaman yüksek hızda çalışır ama gereksiz olur.

Render ve laptop diyimce anksiyetem tutuyor. Render alırken laptopumun kışın odamı ısıtığına yemin bile edebilirim.

Açıkçası bazı cihazlar için katılabilirim bu dediğinize ama çok iyi iş yapan dizüstü cihazlar da var

Açıkçası bazı cihazlar için katılabilirim bu dediğinize ama çok iyi iş yapan dizüstü cihazlar da var
Victus kullanıyorum boşta 45 55 oyunda 67 dereceye sabitledim ama render işin içine girince.. 95 ile açılış yapıyor.

Victus kullanıyorum boşta 45 55 oyunda 67 dereceye sabitledim ama render işin içine girince. 95 ile açılış yapıyor.

Victus kullanan arkadaşlarım var, sanırım yetersiz bir hava sirkülasyonu ya da fan sayısına sahip. Son zamanlarda ısınma sorunlarını çoğu marka çözdü aslında ama...

Victus kullanan arkadaşlarım var, sanırım yetersiz bir hava sirkülasyonu ya da fan sayısına sahip. Son zamanlarda ısınma sorunlarını çoğu marka çözdü aslında ama...
genel kullanım ve oyunda doğru olabilir belki Victus'dan daha iyilerdir bilmiyorum Excalibur Monster ve Msi kullanan arkadaşlarım var özellikle Excalibur kullanan arkadaş çok rahatsız genel olarak hepimiz anksiyete yaşıyoruz render sırasında. Sanırım çare D5.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…